Populære sporter
All sport
Vis alt

Måtte legges i kunstig koma etter alvorlig krasj

Joakim Opphus

Oppdatert 09/04/2022 klokken 22:40 GMT+2

Jumbo-Visma nederlandske rytter Milan Vader måtte legges i kunstig koma etter en alvorlig krasj på den femte etappen av Baskerland rundt fredag.

Milan Vader etter en grusom velt under den femte etappen av Baskerland rundt 2022.

Foto: Getty Images

  • Følg Amstel Gold Race fra kl. 14.15 søndag på discovery+
Nederlenderen veltet stygt på vei ned fra nedkjøringen fra Alto de Gontzegaraine på den femte etappen. Han ha havnet over rekkverket i utforkjøringen.
Vader ble så fraktet til sykehuset i Bilbao hvor han ble hasteoperert.
26-åringen skal ha pådratt seg brudd i en ryggvirvel, et brukket kragebein og et brukket skulderblad.
I tillegg skal han ha også fått en innsnevring av halspulsåren, som øker risikoen for at blodpropper kan dannes og føres til hjernen ifølge St. Olavs Hospital. Derfor skal Vader ha bli lagt i et kunstig koma ifølge nederlandske medier.
Vaders lag Jumbo Visma kunne fredag kveld bekreftet at syklisten var stabil og utenfor livsfare. Lørdag kveld bekreftet laget på twitter at Vader vil bli værende på sykehuset i Bilbao for observasjon.
2022-sesongen er Vaders første som landeveissyklist. Nederlenderen har tidligere konkurrert i terrengsykling og representerte Nederland i terrengsykkel-konkurransen i OL i Tokyo i fjor, hvor han ble nummer ti.

Colombiansk vinner

Baskerland rundt ble vunnet av colombianske Daniel Martinez. Ineos-rytteren hang med ledergruppa helt inn til mål på den 135,7 kilometer lange avslutningsetappen fra Eibar til Arrate og kunne juble for sammenlagtstriumfen.
Remco Evenepoel som ledet rittet med to sekunder foran Martinez før den siste etappen fikk det tungt opp den siste stigningen og tapte 24 sekunder til ledergruppa.
Spanske Ion Izagirre hadde en velt like før toppen på av den siste bakken, men kom tilbake og vant spurten om etappeseieren foran Alexander Vlasov. Han tok også annenplassen sammenlagt, elleve sekunder bak Martinez, men den nøytrale utøveren Vlasov tok tredjeplassen. Han er russisk, men får ikke representere landet internasjonalt.
Andreas Leknesund (DSM) var eneste nordmann med i rittet i Nord-Spania. Han trillet inn på en 42. plass over ti minutter bak Izagirre. Lekessund ble nummer 28 sammenlagt 16:38 bak Martinez.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame