Populære sporter
All sport
Vis alt

Nordmannen fikk Giro-billett – skal hjelpe superfavoritten til seier

AvNTB

Oppdatert 30/04/2024 klokken 11:57 GMT+2

Vegard Stake Laengen skal bidra til at den slovenske sykkelstjernen Tadej Pogacar innfrir forventningene om å vinne årets Giro d'Italia.

Vegard Stake Laengen

Foto: Getty Images

Pogacar kommer til start i sesongens første treukersritt som gedigen favoritt. Tirsdag presenterte UAE-laget de sju rytterne som skal hjelpe ham på veien mot seieren.
Ved siden av Vegard Stake Laengen består troppen av danske Mikkel Bjerg, Felix Grosschartner, Rafal Majka, Sebastian Molano, Domen Novak og Rui Oliveira.
Pogacar har satt seg som mål å vinne både Giro d'Italia og Tour de France denne sesongen. Sist en syklist gikk til topps i begge rittene, var i 1998. Da klarte den italienske legenden Marco Pantani nettopp det.
Laengen, som i fjor signerte en ny toårskontrakt med det stjernetunge UAE-laget, har vært en svært lojal hjelperytter i en årrekke. Han har blant annet syklet Tour de France hele seks ganger.
2024-utgaven av Giro d’Italia er 107. i rekken. Rittet starter i Venaria Reale den 4. mai og avsluttes i Roma 26. mai.
Ved siden av Laengen er det fra før kjent at Tobias Foss skal sykle rittet. Han representerer et annet av sykkelsportens virkelige storlag, Ineos Grenadiers.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame