21.05.23 - 11.55
Ferdig
Seregno - Bergamo
0km
?km
Giro d'Italia • Etappe15
Før kamp

Seregno - Bergamo

Giro d'Italia - spenningen starter 11:55 21 mai 2023. Vårt Livesenter vil holde deg oppdatert på viktigste hendelsene når de skjer.
Les det siste om Sykkel - inkludert de store løpene, sendeskjema og resultater.

    
30
Highlights 
 
 Supprimer
 

Det ender med amerikansk triumf for Brandon McNulty som viste seg som den sterkeste i dagens spurt mot Ben Healy og Marco Frigo.

 

McNulty henter inn Healy. 25 km genstår av etappen.

 

Det ble satt full fart opp stigningen og bruddet har blitt spredd ut over hele veien. Ikke overraskende er det Healy som har høyest fart opp bakken. Bonifazio var sjanseløs og datt gjennom når klatrerne satte opp farten. Iren leder med 10-12 sekunder på Brandon McNulty og 30 sekunder på Marco Frigo fra Israel Premier Tech og Einer Rubio følger ca. ett minutt bak.

 

Bonifazio har en luke på ca. 1.15 når de begynner på stigningen.

 

Italieneren er sammen med Andrea Pasqualon nok de to beste spurterne i bruddet, så ikke dumt av italieneren og prøve å få en luke før dagens siste stigning (Miragolo San Salvatore, 5.2 km à 7%) som kommer om ikke mange kilometer.

 

Endelig er det noen som angriper i bruddet. Ben Healy hadde et litt halvveis forsøk med rundt 70 km igjen, men idet det gjenstår 46 km støter Niccolo Bonifazio og for en luke til resten.

 

En annen mann som har bursdag i dag er Andreas Leknessund som fyller 24 år i dag.

 

Klatrekonkurransen ser i skrivende stund slik ut:

1. Davide Bais (144p)

2. Thibaut Pinot (114p)

3. Einer Rubio (112p - 44 på dagens etappe)

4. Ben Healy (90p - 66 på dagens etappe)

5. Toms Skujiņš (42p)

 

Over toppen av Miragolo San Salvatore (5.2 km à 7%) er det Einer Rubio som er først denne gangen og tar 18 poeng. Healy er andremann og tar åtte poeng.

 

Healy tar også 18 poeng som førstemann over Selvino (11.3 km à 5.5%).

 

Det var ikke uten litt knuffing at Healy stakk av med de 40 poengene riktignok:

Video - Reagerer på skitten manøver: – Håpløst

02:09
 

Healy og Rubio gjør opp om de 40 klatrepoengene på toppen. Healy har mest i saft i beina og er førstemann over.

 

Både bruddet og feltet holder jevn fart opp stigningen. For tidlig å gjøre noe støt med tanke på endten etappen eller den rosa trøya.

 

Første gruppe har blitt til 16. Einer Rubio har kjørt seg opp, mens Marcellusi fortsatt er ett minutt bak i det bruddet har startet på dagens først av totalt fire stigninger.

Første kategorien Valico di Valcava (11.7 km à 7.9%) er første test.

 

Velasco og Healy slipper seg ned til gruppen bak som nå teller 15 mann.

 

Healy og Simone Velasco har en 15 sekunders luke til en gruppe på 13 ryttere. Halvannet bak gruppen følger vinneren for to dager siden Einer Rubio og Martin Marcellusi.

Feltet har slakket av og er over fire minutter bak lederduoen.

 

Ikke overraskende er vinneren fra etappe 8 til Fossombrone - Ben Healy - meget aktiv i starten og ønsker å komme i dagens brudd.

 

I utgangspunktet hadde dette vært en perfekt etappe for Andreas Leknessund, men det spørs om han er litt for nære i sammendraget for å kunne gå i noe brudd i dag.

 

Blir fort nok en dag for brudd. Men kanskje bestemmer sammenlagtsrytterne å bruke litt krefter med en hviledag som venter i morgen. Spennende blir det i det minste!

 

Velkommen til livedekningen av den 15. etappen av Giro d'Italia fra Seregno til Bergamo.