Populære sporter
All sport
Vis alt

Bekrefter dialog med flere lag: – Vil holde kortene tett til brystet

Jørgen Ryggvik Karlsen

Oppdatert 05/05/2023 klokken 19:37 GMT+2

Sven Erik Bystrøm innrømmer at det kribler litt ekstra når han kjører for sin neste kontrakt i Giro d'Italia, og bekrefter samtidig dialog med norsk lag.

Sven Erik Bystrøm (til venstre) sammen med tidligere lagkamerat Alexander Kristoff (midten) og franske Adrien Petit før start på den 18. etappen av Tour de France 2022.

Foto: Getty Images

– Nå får jeg kjenne på at det jeg presterer de neste ukene har mye å si for hvilken kontrakt jeg får de neste årene, så jeg kjenner at det kribler litt, sier Sven Erik Bystrøm til Discovery.
Intermarché-rytteren på utgående kontrakt sykler for sin neste kontrakt når han debuterer i Discovery-sendte Giro d`Italia lørdag.
Samtidig innrømmer 31-åringen at han kjenner på presset når han står uten kontrakt neste sesong.
– Ja. Det er selvfølgelig spennende, sier norgesmesteren fra 2020 og U23-verdensmester i 2014, før han fortsetter:
– Det har mye å si for kontrakten de neste årene. Jeg liker det presset. Jeg gleder meg og føler jeg ikke har noe å bevise.
– Hvorfor trives du under press?
– Jeg er ikke vant med for mye press. Jeg har alltid blitt signert for å være i god og jevn form gjennom hele sesongen. Jeg er ikke signert for vinne sykkelritt, men heller være hjelperytter langt inne i finalen. Det har vært lite resultatpress.

– Gleder meg til å kjempe om seier

Sett med norske øyne er det gledelig at han får frie muligheter når han sykler for fremtiden i et Intermarché-lag uten noen utpreget kaptein eller spurter, i motsetning til når Bystrøm har syklet større etapperitt tidligere.
– Jeg gleder meg til å være med å kjempe om etappeseire, sier den tidligere UAE-rytteren før ett av sesongens hovedmål.
– Vi er en gjeng som kan få til noe i brudd og det blir spennende å være en del av et slikt lag. Vi spiller med åpne kort og alle kjører med samme innstilling. Vi skal i brudd hver dag.
Bystrøm har allerede pekt seg ut flere mulige bruddetapper den første uken og krysser nå av alle de tre store treukersrittene etter å ha deltatt i Tour de France og Vuelta a España henholdsvis to og tre ganger.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Full forvirring etter absurd situasjon: – Ingen vet hvor de er

Bekrefter Uno-X-dialog

Nå skal Bystrøm bruke treukersrittet i Italia til å bestemme seg for hvor sykkelfremtiden ligger, og Haugesund-rytteren regner med å signere for ett lag i løpet av mai.
– Vi er i dialog med Uno-X og Intermarché, bekrefter Bystrøm til Discovery.
– I tillegg er det noen flere lag som er interessert, men jeg vil holde kortene tett til brystet, fortsetter 31-åringen og henviser videre til agent Joona Laukka.
Discovery har forsøkt å komme i kontakt med Laukka, men har ikke lykkes.
– Jeg kan ikke si noe. Sven Erik er en meget fin fyr og flink sykkelrytter, men jeg kommenterer ikke andre syklister i andre lag før 1.august, sier sykkelsjef i Uno-X, Jens Haugland, til Discovery.
– Alle ryttere fra Norge og Danmark som er på utgående kontrakt er ryttere som er i Excel-arket vårt, men det betyr ikke at det sykler for oss neste sesong, fortsetter Haugland.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame