Populære sporter
All sport
Vis alt

Fransk sykkelritt stanset etter dramatisk massevelt

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 02/02/2023 klokken 17:56 GMT+1

Den 2. etappen av det franske sykkelrittet Etoile de Bessèges ble stanset med drøyt to mil igjen etter en voldsom massevelt som også rammet Uno-X-laget.

Andre etappen av sykkelrittet Etoile de Besseges ble stoppet grunnet en enorm massevelt i hovedfeltet

Foto: Getty Images

Kort tid etter velten valgte arrangøren å nøytralisere etappen, og gjenværende ryttere syklet til mål i rolig tempo.
23 kilometer gjensto av den 169,6 kilometer lange etappen fra Bagard til Aubais da mange titalls ryttere dundret i asfalten på en steinbro. TV-bildene viste et totalt kaos.
Uno-X-rytter Anders Halland Johannessen var blant dem som havnet i bakken, men han kunne sykle til mål etter å ha byttet sykkel. Johannessen var med 10.-plass beste nordmann på onsdagens åpningsetappe.
Det gikk verre med andre, og flere ryttere ble båret inn i sykebiler.
Mads Kaggestad, sykkelekspert for TV 2 , var under TV-sendingen i kontakt med Uno-X-sportsdirektør Stig Kristiansen, som fortalte at lege- og ambulansemangel var årsak til at rittet ble nøytralisert.
– Det er tre ambulanser og to legebiler, og de er fylt opp med rytterne som gikk i bakken. Da er reglene som de er., sa Kaggestad etter samtalen.
Etappen måtte nøytraliseres fordi de gjenværende syklistenes sikkerhet ikke kunne garanteres om de hadde fortsatt i konkurransetempo.
– Det er vanlig kapasitet i et sykkelritt. Man kan kalle det uflaks, og det er en helt ekstraordinær situasjon, sa Kaggestad.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame