Populære sporter
All sport
Vis alt

Hyller Kristoff sin ekstreme resultatrekke: – Det er vanvittig

Jørgen Ryggvik Karlsen

Oppdatert 30/04/2023 klokken 14:14 GMT+2

Alexander Kristoff jakter sesongens andre seier i favorittrittet hvor han aldri har blitt dårligere enn nummer tre.

Alexander Kristoff

Foto: Getty Images

– Jeg har kjørt bra der tidligere og jeg trives godt der. Det er et ritt som passer meg bra, sier Alexander Kristoff til Discovery før ett av favorittrittene hans venter på Arbeiderens dag.
Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor Kristoff trives så godt på tyske landeveier i Rhine-Main-regionen.
Historisk sett er nemlig endagsrittet Eschborn-Frankfurt, på sykkelsportens øverste nivå, rittet Kristoff har prestert best i – med hele syv strake podiumplasser:
  • 2014 -– Seier
  • 2016 -– Seier
  • 2017 -– Seier
  • 2018 -– Seier
  • 2019 -– Tredjeplass
  • 2021 -– Tredjeplass
  • 2022 -– Tredjeplass
– Det er et ritt for seige spurtere og der har Kristoff vært i verdenstoppen de siste ti årene. Det er en vanvittig rekke, sier Discovery-kommentator Theis Magelssen.
– De raskeste spurterne henger med, men de mister litt av kicket. Da passer det bedre for meg som er litt treigere enn de raskeste, sier Kristoff om den imponerende rekken med sterke resultater.

– Ikke fordel for meg

Tradisjonelt har rittet, som samler flere av verdens beste spurtere, blitt avgjort i samlet massespurt i målbyen Frankfurt.
Men i år har arrangøren gjort flere endringer i løypeprofilen som kan rokke litt ved hvordan finalen i den 60. utgaven av rittet utspiller seg.
– Det er ikke en fordel for min del og det blir spennende å se hvordan det slår ut, sier Kristoff om disse løypeendringene:
  • 300 ekstra høydemeter i motsetning til tidligere utgaver og dermed totalt over 3000 høydemeter som skal klatres
  • Flere korte bakker i første del av løypen, men stigningene kommer lenge før målgang
  • Distansen er tilbake over 200 km for første gang siden 2018
– Dette har aldri vært et lett løp, men nå kommer det til å bli tyngere og det kan være misfavør for meg, utdyper Stavanger-rytteren.
– Jeg er litt avhengig av hva andre lag gjør. For min del skal jeg være like god i bakkene som tidligere år og jeg er ikke bekymret for formen.
For etter en god treingsperiode hjemme i Norge etter vårsesongen føler Uno-X-kapteinen seg i «bedre slag nå enn under vårklassikerne».
–Jeg føler meg i hakket bedre form. Jeg var ikke i dårlig form, men jeg kom meg ikke ned i matchvekt.

Håpet på bedre resultater

35-åringen kan se tilbake på en vårsesong med blant annet fjerdeplass i Omloop Het Nieuwsblad og topp 20-plasseringer i monumentene Flandern rundt og Paris - Roubaix, men Kristoff skulle gjerne sett bedre resultater.
– Jeg håpet det skulle gå litt bedre. Det må jeg ærlig innrømme, sier Kristoff som trives veldig godt i Uno-X etter overgangen før sesongen.
– Jeg har følt jeg har kjørt bra, og så er det også flere andre som har prestert bra. Uno-X bygger for fremdtiden, sier Kristoff og trekker frem både Fredrik Dversnes og Søren Wærenskjold som har levert sterke resultate og er positiv på vegne av det hardtsatsende laget sin fremtid.
– Det ser lyst ut for laget sin fremtid i de belgiske vårklassikerne. Vi har prestert bra, men vi hadde drømt om enda mer i de største monumentene.
Selv veltet Kristoff stygt i Flandern rundt og sykkeltrøbbel i Paris-Roubaix satte en stopper for en potensiell topp ti-plassering, men den tidligere utenlandsproffen innrømmer samtidig:
– Jeg begynner å bli eldre og det går lenger og lenger mellom hvert toppresultat.
Han åpnet seierskontoen i Volta ao Algarve i februar – nå jakter han sesongens andre seier i favorittrittet hvor fem tidligere vinnere står på startstreken.
– Jeg er kanskje ikke like god som jeg var da jeg var på topp, og de som vinner nå er enda bedre enn hva de beste var da jeg var på topp.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame