Populære sporter
All sport
Vis alt

Mathieu Van Der Poel viste Flandern-form i Dwars door Vlaanderen

Joakim Opphus

Oppdatert 30/03/2022 klokken 20:02 GMT+2

Mathieu van der Poel nedkjempet bruddkamerat Tiesj Benoot og vant sykkelrittet Dwars door Vlaanderen (Tvers gjennom Flandern) i Belgia onsdag.

Van der Poel sterkest i Flandern-oppkjøringen – se avslutningen av rittet

  • Følg Flandern rundt med Uno-X og flere nordmenn på startstreken på discovery+ og Eurosport.no. Rittet ser du fra kl. 09:45 søndag.
Den nederlandske Alpecin-rytteren startet spurten tidlig, og den belgiske hjemmefavoritten Benoot (Jumbo-Visma) orket ikke å svare. Briten Thomas Pidcock (Ineos) vant spurten om tredjeplass.
(Se avslutningen av rittet i videoen i toppen av saken)
– Jeg måtte i kjelleren. Jeg følte meg bra, men jeg var nok ikke den sterkeste i ledergruppa. Jeg holdt på å bli hektet av noen ganger, og det gjorde vondt å tette lukene, men jeg gjorde alt riktig mot slutten, sa van der Poel i seiersintervjuet.
– Bruddet var veldig bra. Det var mange sterke ryttere som samarbeidet godt, og da ble det umulig å hente oss inn. Tiesj var en av de sterke, og han fortjente 2.-plassen.
Det var åtte mann i det avgjørende bruddet. Mange prøvde å stikke fra mot slutten, men det var Benoot og van der Poel som lyktes halvannen kilometer før mål.
En massevelt ved foten av Berg Ten Houte forsinket forfølgerne. Tadej Pogacar var blant dem som ble hektet av og aldri kom seg opp igjen.

Norske langt bak

Alexander Kristoff ble hektet av på et kritisk tidspunkt etter mekaniske problemer. Han var ca. fire minutter bak van der Poel i mål til slutt og endte som nummer 31.
Edvald Boasson Hagen og Vegard Stake Laengen kom i mål i samme gruppe på 52. og 57. plass.
Beste Uno-X-rytter ble Erik Nordsæter Resell på en 79. plass, nesten ni minutter bak.
Søndag venter et enda større ritt i Flandern med Ronde van Vlaanderen.
I kvinnenes utgave av rittet var det italienske Chiara Consonni som stakk av med seieren. Susanne Andersen var med i tetgruppa og endte på en 13. plass. Mie Bjørnadal Ottestad havnet tre minutter bak Consonni på en 39. plass.
(©NTB/Discovery)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame