Populære sporter
All sport
Vis alt

Ny pallplass for Uno-X

Jørgen Ryggvik Karlsen

Oppdatert 27/09/2023 klokken 17:26 GMT+2

Alexander Kristoff ble nummer tre på den andre etappen i CRO Race.

Se spurten på andre etappe av CRO Race

Alexander Kristoff fulgte opp tredjeplassen på tirsdagens åpningsetappe med nok en pallplass på andre etappe.
På onsdagens 114 kilometer korte etappe fra Biograd na Moru til Novalja tok Uno-X tidlig ansvar. Det norsk-danske-laget bidro til å hente et femmannsbrudd og sørget for et samlet felt i den kroatiske kystbyen og massespurt for andre etappe på rad.
Nordmmanen havnet derimot tidlig i vinden på oppløpet og kunne ikke true etappevinner Iúri Leitão. Den portugisiske Caja Rujal-rytteren var sterkest de siste 300 meterne og vant soleklart foran gårsdagens etappevinner, Elia Viviani, og Kristoff.
Se avslutningen øverst i saken!
Uno-X jakter viktige rankingpoeng i det kroatiske seksdagersrittet for å sikre tredjeplassen på ProTeam-nivå, på sykkelsportens andre nivå.
For øyeblikket er Uno-X rangert som nummer tre på ProTeam-nivå og er 300 poeng foran franske Total Energies i kampen om den svært verdifulle tredjeplassen som sikrer invitasjon til alle fem monumentene og endagsrittene på World Tour-kalenderen neste sesong.
Se Kristoff spurte til pallplass på tirsdagens åpningsetappe:
picture

Se Kristoff spurte inn til pallplass

– Vi makser det vil klarer å makse når det gjelder å sette opp laget i de siste rittene i høst. Vi teller poeng. Får vi denne tredjeplassen er det nok en kjempemulighet til å klatre oppover, sier Uno-X--sjef, Jens Haugland, til Discovery.
– En tredjeplass gir oss økt foutsigbarhet i planlegging og sjansen for å hente mer poeng inn mot 2026 som er det store målet vårt, legger han til.
Den neste lisensrunden for WorldTour er i 2026. Da ønsker Uno-X å ha kjørt inn nok rankingpoeng før UCI skal vurdere hvilke 18 lag som får WorldTour-lisens for de påfølgende tre årene.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame