Populære sporter
All sport
Vis alt

Kristoff spurtslått på åpningsetappen

Jørgen Ryggvik Karlsen

Oppdatert 26/09/2023 klokken 18:01 GMT+2

Alexander Kristoff (36) ble nummer tre på den første etappen i Kroatia.

Se Kristoff spurte inn til pallplass

Alexander Kristoff ble nummer tre på åpningsetappen i det kroatiske etapperittet CRO Race.
Et tremannsbrudd ble hentet inn drøye 20 kilometer før mål og seks kilometer gikk det ned flere ryttere i velt langt fremme i feltet, men ingen Uno-X-ryttere var ikke innvolvert og det var duket for massespurt i målbyen Sinj etter 181 kilometer.
Italienske Elia Viviani åpnet spurten og vant etappen foran danske Tobias Lund Andersen og nordmannen.
Se avslutningen øverst i saken!
Kristoff, som står med to Uno-X-seire denne sesongen, kom aldri i posisjon på oppløpet og var aldri i nærheten av å true Viviani.
Uno-X jakter viktige rankingpoeng i det kroatiske seksdagersrittet for å sikre tredjeplassen på ProTeam-nivå, på sykkelsportens andre nivå.
For øyeblikket er Uno-X rangert som nummer tre på ProTeam-nivå og er 300 poeng foran franske Total Energies i kampen om den svært verdifulle tredjeplassen som sikrer invitasjon til alle fem monumentene og endagsrittene på World Tour-kalenderen neste sesong.
– Vi makser det vil klarer å makse når det gjelder å sette opp laget i de siste rittene i høst. Vi teller poeng. Får vi denne tredjeplassen er det nok en kjempemulighet til å klatre oppover, sier Uno-X--sjef, Jens Haugland, til Discovery.
– En tredjeplass gir oss økt foutsigbarhet i planlegging og sjansen for å hente mer poeng inn mot 2026 som er det store målet vårt, legger han til.
Den neste lisensrunden for WorldTour er i 2026. Da ønsker Uno-X å ha kjørt inn nok rankingpoeng før UCI skal vurdere hvilke 18 lag som får WorldTour-lisens for de påfølgende tre årene.
Søndag vant Tobias Halland Johannessen sin første seier på halvannet år da han vant avslutningsetappen i Tour of Luxembourg:
picture

Se det avgjørende rykket som sikret norsk seier

Tidligere i høst har også Søren Wærenskjold og Rasmus Tiller vunnet i henholdsvis Frankrike og Storbritannia.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame