Populære sporter
All sport
Vis alt

Wærenskjold med Mäder-hyllest etter seieren: – Mine tanker går til familien hans

Joakim Opphus

Oppdatert 16/06/2023 klokken 20:05 GMT+2

Søren Wærenskjold føyer seg inn i rekken av Uno-X-syklister som i den siste tiden har vist meget god form før Tour de France.

Karrierens største seier: – Han er så klar for Grand-Tour-debuten

  • Følg 4. etappe av Belgium Tour med Uno-X lørdag på discovery+ fra kl. 15.00
Fredag stakk mandalitten av med sin andre proffseier i karrieren da han vant den 15,2 kilometer lange tempoen på den tredje etappen av Belgium Tour.
23-åringen kom i mål på tiden 17.09 og én etter én kunne han se konkurrenten havne bak han på listen.
– Jeg er veldig fornøyd med denne seieren. Dette var en av mine bedre tempoetapper. Etter den første delen hadde jeg 490 watt på wattmåleren, og i mål var den fortsatt på 482 watt, så jeg holdt innsatsen oppe, sa sier nordmannen ifølge nederlandske Wielerflits.
Etter seieren sendte han også sine kondolanse til familien til sveitsiske Gino Mäder som tragisk mistet livet etter ulykken i Sveits rundt.
– Det var vanskelig å fokusere fordi vi alle vet hva som skjedde med Mäder i dag. Det er noen få ryttere i laget som kjente ham og som kjørte med ham. Mine tanker går til familien hans.

Parkerte van der Poel

Den eneste som kunne ødelegge for norsk jubel i Belgia var den nederlandske supersyklisten Mathieu van der Poel som var nest siste startende på etappen, ved passering var Alpecin-rytteren ett seuknd foran nordmannen.
Men i duellen på de siste kilometerne hadde ikke nederlenderen sjans og kom i mål 15 sekunder bak til en fjerdeplass.
– Van der Poel blir parkert av Wærenskjold med 16 sekunder på siste den halvdelen. Vidunderlig kjørt av Wærenskjold, sa Discovery-kommentator Theis Magelssen.
– Å vinne med 12 sekunder på en så kort tempo... det er en kanontempo rett og slett.
Belgiske Yves Lampaert ble nummer to og var 11 sekunder bak den norske vinneren. Alex Edmondson (Team DSM) fra Australia ble tredjemann.

Ett sekund fra ledertrøya

Seieren fører også Uno-X-rytteren opp til en andreplass i sammendraget og han var bare ett sekund unna å ta seg forbi van der Poel.
– Vi var nære å ta den, men jeg tro egentlig at det var en bra ting at vi ikke går inn i morgendagens etappe med den. Det hadde blitt tøft, sier Wærenskjold.
Triumfen var Wærenskjolds andre i karrieren og hans første på tempo. Han vant tredje etappe i Saudi Tour i februar tidligere i år. Det var også Uno-X sin åttende seier så langt i årets sesong.
I april skrev Wærenskjold også ny kontrakt med det norske profflaget fram til 2026. I fjor tok han gull på tempoen i U23-VM. I det samme mesterskapet i Australia ble det bronse på fellesstarten.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame