Populære sporter
All sport
Vis alt

Uno-X-rytteren viste lovende takter: – Strålende

Kristian Hennie

Oppdatert 03/02/2024 klokken 14:09 GMT+1

Anders Halland Johannessen viste gode takter på den avsluttende etappen i AlUla Tour lørdag formiddag. Nordmannen hang lenge med helt i front av den siste stigningen.

Intens avslutning – storfavoritten innfridde

  • Følg Uno-X gjennom hele sykkelsesongen på discovery+ og Eurosport sine kanaler!
Uno-X er i disse dager i aksjon i flere ritt, og i Saudi Arabia var det lørdag formiddag duket for den femte og siste etappen i AlUla Tour.
Søren Wærenskjold imponerte stort på den andre etappen i rittet tidligere denne uken og tok sesongens første seier. På etappe tre og fire gikk det derimot tråere for Uno-X, som kunne vise til en åttendeplass for Wærenskjold på den fjerde etappen.
Men lørdag formiddag var det altså nye muligheter for Uno-X – og da var det en annen nordmann som imponerte.
Se når Wærenskjold triumferer på den andre etappen! Saken fortsetter under videoen.
picture

Wærenskjold syklar inn til sesongens første siger

Lørdagens etappe strakk seg fra AlUla til Harrat Uwayrid og var på totalt 150, km. Det norsk-danske laget satt langt framme i feltet inn mot den avgjørende stigningen.
– Et godt resultat for Anders Halland Johannessen her hadde vært veldig hyggelig. Han trenger ikke tenke på sammendraget her, han ser frisk ut fremdeles, utbrøt Discovery-kommentator, Theis Magelssen, med rundt 10 km igjen av etappen.
Belgiske William Junior Lecerf (Soudal - Quick Step) rykket tidlig i den siste stigningen, mens Halland Johannessen satt i gruppen like bak.
– Dette er fine takter av Halland Johannessen må jeg si. Dette er strålende. Han har tatt denne bakken fornuftig. Det er veldig gledelig å se, utbrøt Magelssen.
Tetgruppen sprakk etterhvert opp og til slutt var det Simon Yates (Team Jayco-AlUla) som viste mest styrke og sikret seieren, mens Halland Johannessen endte på en sjetteplass.
– En strålende start på 2024-sesongen. Han viser strålende takter i sise bakke. Det er en Anders Halland Johannsessen vi ikke har sett på en god stund. Deilig å se i 2024, sa Magelssen ved målgang.
Etter den avsluttende etappen lørdag stikker Yates av med sammenlagtseieren, mens Halland Johannessen tar tiendeplass i sammendraget.
Disse syklet rittet for det norsk-danske laget:
  • Søren Wærenskjold
  • Anders Halland Johannessen
  • Louis Bendixen
  • Erlend Blikra
  • Fredrik Dversnes
  • Erik Resell
  • Henrik Pedersen
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame