Sur fjerdeplass for Christiansen i EM

Oppdatert 22/05/2021 klokken 19:34 GMT+2

Henrik Christiansen holdt lenge følge med teten under EM-finalen på 800 meter fri, men endte på den sure 4.-plassen. Ukrainske Mykhailo Romantsjuk tok gullet.

Henrik Christiansen

Det var ingen stor norsk dag i bassenget under EM i Budapest.
I sitt første mesterskap siden 2019 lå Christiansen like bak de tre beste da de hadde svømt 400 meter, men maktet ikke å ta dem igjen.
Han svømte i mål til tiden 7.47,99, i underkant av to sekunder fra pallen. Italienerne Gregorio Paltrinieri og Gabriele Detti tok sølv og bronse.
Ingen av de fem norske svømmerne som var i aksjon tidligere lørdag klarte å ta seg videre til semifinale.
Nicholas Lia var nærmest på 50 meter fri, og noterte seg for 22,37. Det holdt til 23.-plass. Tiden var 25/100 sekund raskere enn det han kvalifiserte til EM på.
Niksja Stojkovski ble nummer 35 med 22,71, mens Markus Lie, med 23,06, ble nummer 48.
Ingeborg Vassbakk Løyning svømte inn til 2.16,45 på 200 meter rygg, og ble nummer 26.
På 100 meter butterfly svømte Tomoe Zenimoto Hvas inn til 53,64, som holdt til 43.-plass.