OL-billetten var et faktum da Tuxen sikret seg semifinaleplass på 10 meter tårnstup under et verdenscupstevne i nettopp Tokyo.
Det bekrefter landslagstrener Roy Terje Prøis Nygård overfor NTB.
Tokyo 2020
Diving - Men's 10m Final - Tokyo 2020 – OL-høydepunkter
07/08/2021 KLOKKEN 08:49
– Vi satte dette som et mål i 2016, og så klarte hun det på siste forsøk. Hun har gjort et voldsomt comeback det siste året etter skade og operasjon i USA, hvor hun studerer for tiden, sier han til NTB.
– Ikke minst står det respekt av å prestere når du vet at det kanskje er siste sjanse for en drøm du har hatt i så mange år, tilføyer han.

Følte med lillesøsteren

Like bra endte ikke konkurransen for Anne Vildes lillesøster Helle Tuxen (19). Hun endte lenger ned på resultatlistene i det som var siste sjanse til å kvalifisere seg til de kommende sommerlekene.
Dermed blir det ingen OL-deltakelse for den yngste av Tuxen-søsknene. Det la en kraftig demper på gleden til storesøster Anne Vilde.
– I dag var den beste og verste dagen i livet mitt. Jeg klarte å sikre en plass for landet mitt på 10 meter i OL, men søsteren min klarte det ikke, skriver den OL-klare stuperen på Instagram.
– Vi har trent sammen hele livet, og vårt aller største mål har hele tiden vært å reise sammen til OL, heter det videre i innlegget.
Helle Tuxen legger ikke skjul på sin skuffelse.
– Hard dag på kontoret i dag, skriver hun på sin Instagram-konto.

OL-oppkjøring med EM

Anne Vilde Tuxen endte på 19.-plass i kvalifiseringen i Tokyo. Det ga semifinaleplass og OL-billett. I semifinalen avanserte hun tre plasser på resultatlista til 16.-plass.
De 12 beste gikk til finale. Helle Tuxen endte på 30.-plass i kvalifiseringen i Tokyo.
Nå rettes fokuset mot de utsatte sommerlekene i Japan for Anne Vilde.
– Det mangler litt finpuss, men det håper vi å få på plass før lekene i sommer. Det norske laget reiser nå til EM senior 10. til 17. mai, så der får hun trent godt og konkurrert igjen, sier landslagstrener Prøis Nygård til NTB.
(©NTB)
Tokyo 2020
Diving Men's 10m Platform Preliminary - Tokyo 2020 – OL-høydepunkter
06/08/2021 KLOKKEN 11:49
Tokyo 2020
Se 14-åringens «perfekte» stup
05/08/2021 KLOKKEN 08:45