• Følg Anne Vilde Tuxen i stupekvalifiseringen onsdag klokken 08:00 på discovery+
TOKYO / OSLO (Discovery):
– Det var veldig interessant. Jeg fikk en telefon fra mamma og hun sa at jeg hadde fått en konvolutt fra en person som jeg ikke visste hvem var. Det var en tjukk konvolutt med bilder av meg og Helle (søsteren). Han hadde spurt om jeg og Helle kunne signere bildene og sende de tilbake. Han samlet på autografer og ville veldig gjerne ha min og Helle sine. Så det var veldig stas, sier Anne Vilde Tuxen til Discovery.
Tokyo 2020
Diving - Men's 10m Final - Tokyo 2020 – OL-høydepunkter
07/08/2021 KLOKKEN 08:49
– Hvordan opplever du den nye oppmerksomheten?
– Det er veldig uvant. Jeg er ikke en person som noen har hørt om tidligere, og det er veldig mye akkurat nå. Det er veldig overveldende, men veldig kjekt også.

– Hjerteskjærende

Tuxen deltar i ti meter tårnstup i OL i Tokyo og det var nettopp i Tokyo hun kapret OL-billetten i mai. Tuxen kaller den dagen for hennes beste og verste dag i livet.
– Det var den beste og verste dagen i mitt liv. Å kvalifisere meg til OL har alltid vært en drøm, men jeg trodde aldri det skulle skje. Det har alltid vært min og min lillesøster Helle sin drøm og at bare én av oss klarte det var hjerteskjærende.
– Vi satt på sidelinjen og vi gråt begge to. Vi var glade, men samtidig var vi lei oss. Det var mange blandede følelser.
Far og trener Helge Ordin Tuxen husker godt det øyeblikket da han fikk vite at en av døtrene hadde kvalifisert seg til OL.
– Det var kona som kom inn på soverommet sånn rundt halv fem på natten. Hun hadde sittet oppe å sett på. Jeg skulle på jobb, men da kom hun skrikende inn og vekket meg og fortalt meg at Vilde hadde kvalifisert seg for OL. Det kommer jeg aldri til å glemme, forteller en stolt far og trener til Discovery.
Helle må følge sin storesøster fra sofaen hjemme i Norge, men Anne Vilde har prøvd å gi lillesøsteren en liten smakebit på OL-opplevelsen og motivere lillesøsteren slik at begge to kan delta sammen i Paris-OL om tre år.
– Jeg har ringt mye til Helle og prøvd å vise så mye som mulig og samtidig motivere henne fordi jeg vet at hun er veldig sulten på neste OL. Vi har fortsatt et mål om å stå sammen i OL en dag, sier Tuxen.

Flaggbærer

Anne Vilde Tuxen fikk æren av å bære flagget på åpningsseremonien sammen med svømmeren Tomoe Zenimoto Hvas, en opplevelse hun sent vil glemme.
– Jeg ble så sjokkert når jeg fikk spørsmål om å bære flagget. Det er fortsatt helt surrealistisk, jeg forstår fortsatt ikke hva jeg er med på eller hva jeg har vært med på. Jeg er veldig takknemlig og det var en stor ære.
Far Tuxen deler datterens begeistring.
– Det var skikkelig stas. At hun og Tomoe fikk lov til å representere Norge og ikke minst Idretts-Norge det er vi voldsomt stolte av.
Tuxen skal i aksjon onsdag klokken 08:00. Da skal hun prøve å kvalifisere seg til semifinale på ti-meteren.
Tokyo 2020
Diving Men's 10m Platform Preliminary - Tokyo 2020 – OL-høydepunkter
06/08/2021 KLOKKEN 11:49
Tokyo 2020
Se 14-åringens «perfekte» stup
05/08/2021 KLOKKEN 08:45