Populære sporter
All sport
Vis alt

Disse stakk av med priser på årets Idrettsgalla

Joakim Opphus

Oppdatert 06/01/2024 klokken 23:38 GMT+1

Sjekk alle vinnerne fra lørdagens Idrettsgalla på Trondheim.

Maren Lundby mottar prisen som årets navn på Idrettsgallaen 2024

Foto: NTB

  • Hold deg oppdatert på sport med Eurosport-appen. Last den ned i App Store og Google Play.
Tolv priser ble delt ut på årets Idrettsgalla. Dette var alle vinnerne.

Årets navn

Maren Lundby (skihopp).
– Det er helt fantastisk, rett og slett. Jeg er veldig overrasket. jeg ser så utrolig mye opp til alle som har vært nominert i denne kategorien, sa Lundby i takketalen.
– Jeg har spilt fotball og har etter hvert begynt å spille golf, men det går ikke så bra. Jeg er ekstremt imponert over nivået som blir holdt i de andre idrettene.
Øvrige nominerte: Grace Bullen (bryting), Johannes Thingnes Bø (skiskyting), Jeanette Hegg Duestad (skyting), Halvor Egner Granerud (skihopp), Erling Braut Haaland (fotball), Viktor Hovland (golf), Håndballjentene, Jakob Ingebrigtsen (friidrett), Salum Kashafali (friidrett), Johannes Høsflot Klæbo (langrenn), Solfrid Koanda (vektløfting), Jesper Saltvik Pedersen (alpint), Jarl Magnus Riiber (kombinert), Birgit Skarstein (roing), Karsten Warholm (friidrett), Ragne Wiklund (skøyter), Martin Ødegaard (fotball).

Årets kvinnelige utøver

Ragne Wiklund (skøyter).
– Tusen takk. Jeg må presisere at jeg gjerne skulle feiret i Trondheim og ikke med omgangssyke på et hotellrom i Nederland. Jeg setter utrolig stor pris på at mine prestasjoner blir lagt merke på i et selskap som i dag, sa Wiklund i en videohilsen.
Øvrige nominerte: Grace Bullen (bryting), Jeanette Hegg Duestad (skyting), Karoline Bjerkeli Grøvdal (friidrett), Caroline Graham Hansen (fotball), Gyda Westvold Hansen (kombinert), Anne Kjersti Kalvå (langrenn), Johanne Killi (friski), Solfrid Koanda (vektløfting), Maren Lundby (hopp), Katrine Lunde (håndball), Maria Tviberg (alpint), Kristin Vollstad (kickboxing), Tiril Udnes Weng (langrenn).

Årets mannlige utøver

Erling Braut Haaland (fotball).
– Det var et fantastisk år for meg og laget. Mange utøvere i Norge hadde gode år, så jeg setter ufattelig stor pris på det, sa Haaland i en videomelding.
Øvrige nominerte: Johannes Thingnes Bø (skiskyting), Kasper Fosser (orientering), Halvor Egner Granerud (skihopp), Viktor Hovland (golf), Jakob Ingebrigtsen (friidrett), Marcus Kleveland (snowboard), Johannes Høsflot Klæbo (langrenn), Henrik Kristoffersen (alpint), Simen Hegstad Krüger (langrenn), Jarl Magnus Riiber (kombinert), Birk Ruud (friski), Karsten Warholm (friidrett), Martin Ødegaard (fotball).

Utøvernes pris

Erling Braut Haaland (fotball)
– Det er kjekt å vinne denne prisen, for det er mange andre som kunne vunnet den, sa Haaland.

Årets lag

Vipers Kristiansand (håndball).
– Det er stort for oss å vinne denne prisen. Vi vil takke alle som har vært med på denne suksessen, sa landslagskeeper Katrine Lunde da laget hennes ble tildelt prisen.
Øvrige nominerte: Curlinglandslaget kvinner, Håndballjentene, Parabordtennislaget Dahlen/Tveiten, sandvolleyballgutta Mol/Sørum, seilerduoen Næss/Rønningen.

Årets gjennombrudd

Narve Gilje Nordås (friidrett)
– Etter en totalvurdering har jeg bestemt meg for å takke min trener Gjert Ingebrigtsen. Etter mine beregninger er det vel fjerde utøver han trener frem til å ta denne prisen. Jeg vil anta at det er definisjonen på en relativt grei trener, sa Narve Gilje Nordås i takketalen på video.
Øvrige nominerte: Dilek Celik (kickboxing), Håvard Bentdal Ingvaldsen (friidrett), Mina Mobekk (seiling), Antonio Nusa (fotball), Kristine Stavås Skistad (langrenn).

Årets kvinnelige parautøver

Birgit Skarstein (roing)
– Tusen, tusen takk! Når det er 18 minus, så er ikke det å ro det du vil mest. Det er noe grunnleggende optimistisk og løsningsorientert med dette landslaget. Jeg er så heldig som får lov til å ha flagget på brystet. Det fellesskapet vårt er så godt billedgjort gjennom landslaget, sa Skarstein etter at hun vant prisen.
Øvrige nominerte: Aida Dahlen (bordtennis), Vilde Nilsen (langrenn), Suzanna Tangen (sykkel).

Årets mannlige parautøver

Jesper Saltvik Pedersen (alpint).
– Tusen takk til juryen som har stemt meg fram. Alle de nominerte i år har hatt utrolig sterke prestasjoner, sa Pedersen i takketalen.
Øvrige nominerte: Salum Kashafali (friidrett), Thomas Karbøl Oxaal (langrenn), Fredrik Solberg (svømming).

Årets trener

Leif Olav Alnes (friidrett)
– Det er hyggelig å bli nominert og også hyggelig å få prisen. Jeg må kanskje også takke Pep Guardiola for at han ikke er norsk, sa Alnes.
Øvrige nominerte: Daimi Akin (kickboxing), Espen Berg-Knutsen (skyting), Ole Gustav Gjekstad (håndball), Stephan Johansson (friidrett), Jan Schmid/Thomas Kjelbotn (kombinert), Egil Kristiansen/Siegfried Mazet (skiskyting).

Hedersprisen

Cato Zahl Pedersen (langrenn, alpint og friidrett)
– Tusen takk til juryen som har stemt meg fram. Alle de nominerte i år har hatt utrolig sterke prestasjoner, sa Pedersen i takketalen.
Pedersen var i en rekke år Norges fremste parautøver. Han står med i alt 13 gull og ett sølv i Paralympics. Det har kommet i grenene langrenn, alpint og friidrett.
64-åringen har vært på flere eventyr i sin karriere, både på sørpolen og fjellene Cho Oyu og Mount Everest. Han vær nær ved å komme seg til toppen av verdens høyeste fjell i 2007.
– Vinnerens egne ekspedisjoner og opplevelser er mildt sagt beundringsverdige. Alt dette har han på imponerende vis gjennomført uten armer, sa Al-Samarai.
Pedersen har fått en rekke priser for sin innsats i norsk idrett. Han har mottatt Olavstatuetten, Peer Gynt Statuetten, Egebergs Ærespris og Norske Idrettsleder-Veteraners ærespris.

Årets forbilde

Viktor Hovland (golf)
– Det er et stort ansvar. Jeg ser egentlig ikke på meg selv som et forbilde. Jeg har lyst til å spille bra golf og bli bedre på en god og ryddig måte. Hvis folk synes det er kult, så gjør det meg glad. Det er en stor ære, sa Hovland da Discovery overrekte han prisen i desember.
I juryens begrunnelse sto det blant annet følgende:
«Det er en som har bidratt til at vi gir det lille ekstra og møter verden med et smil om munnen. Årets forbilde har vist at drømmer kan bli virkelighet gjennom tålmodighet og hardt arbeid. Vinneren har levert ekstraordinære prestasjoner, og er samtidig jordnær på en beundringsverdig måte».

Årets ildsjel

Adnan Naeem (Romsås idrettslag)
– Jeg vil takke alle ildsjeler i salen her og de som ikke er her i dag. Alle fortjener en applaus for jobben de gjør hver jævla dag, sa Naeem.
Øvrige nominerte: Harry og Johanna Breiland (Ålgård Orienteringsklubb), Øistein Formo (Innlandet idrettskrets).
(©NTB/Discovery)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame