Populære sporter
All sport
Vis alt

Norge erstatter Slovakia i VM: – Kan overraske

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 26/07/2022 klokken 14:40 GMT+2

Speedway of Nations starter onsdag i Danmark. Norge har fått plass i den andre semifinalen etter at Slovakias store stjerne måtte kaste inn håndkleet.

Alt du trenger å vite om Speedway of nations

  • Følg Norge i Speedway of Nations torsdag klokka 18:50 på discovery+
Slovakia, som egentlig skulle stille i semifinalen, så seg nødt til å trekke seg. Dermed erstatter Norge det slovenske laget i semifinalen torsdag.
Det norske laget som skal prøve å ta seg til finalen i konkurransen består av kaptein Glenn Moi, Espen Sola og Lasse Fredriksen.
– Norge har hele tiden stått på en reserveplass. Den slovakiske verdensstjernen Martin Vaculik krasjet og brakk skulderbladet på søndag. Da satt Slovakia igjen med ingenting, sier Discoverys kommentator Henrik Bauer Hansen.

Kan overraske

Han har tidligere vært landslagstrener for Norge, og tror den norske trioen kan overraske i en sport med små marginer.
– Dette er lag-VM. Her satser alle alt. Dem kjører med ene beinet i kista omtrent, og de kjører alt for flagget sitt. Rare ting som at en favoritt faller av skjer nesten hvert eneste år, og da er Norge der med en gang. Dersom vi klarer å score jevnt med poeng hele tiden, så har vi en sjanse.
Hvert heat kjører med fire førere totalt, to fra hver nasjon. 1. plassen får fire poeng, 2. plassen får tre, 3. plassen får to og sisteplassen får ingen.
Dermed vil en 2. og 3. plass i heatene gi nasjonen mer poeng enn 1. og 4. plass.
– Norge trenger bare å ligge på 2. og 3. plass gjennom hele mesterskapet. Det er mye som ikke er satt her, men det kan bli beintøft.
– Samtidig kan vi få en ganske fin overraskelse. Du skal ikke se bort ifra at rare ting skjer i Speedway of nations. Det er mye spennende som skjer, legger Bauer Hansen til.
Det er kun to av de norske deltakerne som kjører, mens tredjemann på listen er en reserve dersom det skal oppstå skader eller problemer med en av de andre.
Norge har ikke deltatt i et moderne FIM Speedway-mesterskap, annet enn VM-kvalifisering i 2001 og 2010.
Norges eneste medaljer i sporten stammer helt tilbake i 1968 og 1991, og var bronsemedaljer.
Mesterskapet starter onsdag kveld norsk tid. Speedway of nations ser du på discovery+.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame