Publisert 30/04/2022 klokken 22:06 GMT+2

Bartosz Zmarzlik viste klasse i årets første konkurranse i Speedway Grand Prix.

Se finalen her – storfavoritt tok seieren

• Se Speedway Grand Prix fra Polen 14. mai på discovery+
Årets Speedway Grand Prix startet i Kroatia lørdag ettermiddag. På forhånd har Discovery-kommentator Henrik Bauer Hansen lansert polske Bartosz Zmarlik som favoritt.
Zmarlik startet sin første runde med full pott. I runde to endte det med ett poeng, ettersom polakken kom nest sist. Zmarzlik endte til slutt opp på andr plass etter 20 heats, og var dermed videre til semifinale.
Kommentator-Hansen lanserte også to skandinavere som mulige vinnere i Kroatia.
– Leon Madsen fra Danmark er også en sterk kandidat. Han har vært i toppen hele tiden, men har slitt litt med skader - også skader som er utenfor sporten. Han blant annet slitt med ryggen, men han er et sterkt kort, sa Hansen tidligere i uka.
Svenske Fredrik Lindgren er det tredje navnet Bauer Hansen mener kan hevde seg i toppen i år. Mens Madsen kom seg til semifinalen, gjorde ikke Lindgren det.

Semifinalene

For de som ikke vet hva reglene i Speedway er, så har du det kort forklart her:
16 førere startet lørdag årets Speedway-sesong i Kroatia. Hver runde skal de 16 førerne kjøre mot hverandre i tyve heat hvor de tre beste får poeng. De 8 førerne som får mest poeng etter heatene går videre til to semifinaler, hvor de to beste i hver semifinale skal møtes i finalen.
Og etter 20 heats ble det disse åtte som skulle konkurrere i to semifinaler.
8. Jason Doyle
I den ene semfinalen skulle to av Doyle, Zagar, Zmarzlik og Michelsen videre. Mens Thomsen, Lambert, Madsen og Janowski skulle konkurrere i den andre.
Etter en jevn semifinale, røk Lambert og Madsen ut. I den andre semifinalen kunne storfavoritten Zmarzlik enkelt sikre seg seieren. Med han inn i finalen kom danske Michelsen.

Finale

Like før halv ti lørdag, var det klart for finalen. På cirka ett minutt skulle det bestemmes hvem som gikk seirende ut, og fikk med seg 20 poeng i mesterskapet. Hans landsmann Maciej Janowski tok andre plassen, mens Michelsen og Thomsen tok de påfølgende plassene.
I finalen måtte løpet stoppes, ettersom Michelsen falt på første runde. Dommerne kom frem til at ingen hadde skyld i fallet, dermed ble det ny start på samtlige.
Se fallet her:

Her går det galt for danske Michelsen

I finalen handlet det stort sett om en mann. Den polske storfavoritten Bartosz Zmarzlik viste klasse, og ingen var i nærheten av polakken. Han kunne enkelt cruise inn til seier, og 20 poeng i mesterskapet.
Neste løp blir på hjemmebane for polakkene. Det skjer den 14. mai, og du kan se løpet på discovery+