PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no):
Kritikken har haglet fra både eksperter og utøvere etter nattens slopestylefinale. Kraftig vind gjorde at utøverne slet med å lande triksene sine, og noen måtte avbryte sine forsøk midtveis fordi de mistet fart som en direkte årsak av vinden.
PyeongChang
Endret planen etter omfattende skadeliste: – Det er veldig vondt for et vanlig menneske
24/02/2018 PÅ 13:27
Silje Norendal, som kom på fjerdeplass i fianalen, var svært kritisk til rennledelsen etter løpet.
– Først og fremst veldig irritert over at det ble kjørt en finale i dag i det hele tatt. Jeg var gjennom hoppene en gang på trening, og det var helt grusomt. Jeg har sittet på toppen og ristet i to timer fordi jeg var redd for å kjøre, sa Norendal til Eurosport.no.
Nå tar renndirektør Roberto Morsei til motmæle, og mener utøverne selv hadde skyld i at de ikke klarte å lande triksene sine i finalen.
– Jeg så mange fall i løpet som jeg kan si var utøverfeil også. Kanskje noen hadde litt mer vind, men i den første omgangen var det greie forhold og det var da de fleste utøverne satte sin standard og beste omgang, sier Roberto Morsei til Eurosport.no

Slaktet juryens avgjørelse

Realiteten er at over halvparten av utøverne falt i den første omgangen, og bare et fåtall klarte å levere to skikkelige omganger. I den andre omgangen blåste det opp, og på et tidspunkt var det så kraftig vind at de de måtte stanse konkurransen en liten stund.
Eurosport-ekspert og tidligere snowboarder, Helene Olfasen, mener konkurransen aldri burde blitt gjennomført.
– Jeg synes først og fremst det er veldig trist for kvinnelig snowboardkjøring. Jentene her har jobbet knallhardt og økt nivået på sporten. Det som ble vist her i dag er ikke representativ og går på bekostning av helsa til utøverne. OL er muligheten til å vise fram sporten, og det er helt urettferdig for sporten, for utøverne og de som har et hjerte for den, sa en forbanna Olafsen.
Norendal var så redd for å sette utfor at hun før konkurransen startet prøvde å få juryen til å stanse konkurransen, uten hell.
Hun forklarte i et intervju med Eurosport etter konkurransen at hun var glad hun klarte å fullføre sine to omganger med livet i behold.
– Jeg husker egentlig ikke hva som foregikk, jeg var livredd, sa hun.

– Rennsjefen: – Vi gjorde alt riktig

Rennsjefen forklarer til Eurosport.no at de så på muligheten til å utsette rennet, men at værmeldingene ikke var bedre i morgen, og henviser til instruksene der det står at de skal fullføre øvelsen så lenge det ser like dårlig ut dagen etter.
– Det er enkelt å si etter konkurransen å si at det burde vært gjort noe annerledes. Det kommer an på hvem du spør. Som jury gjorde vi alt riktig, og fulgte prosedyterne for å få den første omgangen gjennomført. Det samme gjorde vi i den andre, sier han.
Han forklarer at han selv stod fysisk i løypen og vurderte hva han skulle gjøre hele tiden.
– Generelt vil jeg si at denne øvelsen er risikabel, og jeg vil ikke si det var mer risikabelt enn vanlig. Dette er en utesport, og må regne med vanskelige værforhold. Vi ville ikke skubbet noen inn i noe som ikke var sikkert. Når du står på toppen og er komfortabel med å "droppe", så "dropper" du. Om ikke du er komfortabel, venter du, sier han.
PyeongChang
SE VIDEO: Ekorn på vei mot den sikre OL-død, så skjer det utrolige
24/02/2018 PÅ 12:14