– Det er jo sånn i snooker at hver match lever sitt liv og det er fullt av overraskelser, så har han en god periode med litt gli så kan store ting skje. Han kan bli en «dark horse» som lykkes. Han har rutinen, han har trent bra, han begynner å bli en voksen spiller, og er offensiv og positiv, noe som er veldig publikumsvennlig, sier Eurosports snookerkommentator Torstein Wik, om Kurt Maflins sjanser i snooker VM.
Etter å ha slått ut Matthew Selt i siste kvalifiseringsrunde, skal norske Kurt Maflin nå spille snooker VM.
World Championship
Maflin ute av snooker-VM – vant bare ett parti
22/04/2021 PÅ 19:08
– Han knuste motstanderen i siste kvalikrunde, hvor han tok ti parti på rad. Han var god, sterk og hadde fullt grep på ting. Det viser at han er i god form. Han har hatt en bra sesong og rykket opp ni plasser på rankingen, til 34 plass.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Her sikrer Maflin VM-plassen

I første runde i VM møter han David Gilbert, som han har møtt fire ganger før i mindre kamper. Lørdag vil han få muligheten til å slå Gilbert for første gang.
– Maflin gjør ofte serier som avgjør partier, der er han på høyde med motstanderen. Samtidig er han en rutinert spiller. Kurt har aldri møtt Gilbert i en viktig match før, men Gilbert har alltid slått han knepent. Men dette er et VM, Gilbert kan fort få nerver. Han får ekstra press på seg om at han må repetere sensasjonen fra i fjor, så det kan være et godt bytte for Kurt på det mentale, sier
Snookerkommentatoren mener nøkkelen blir den første kampen.
– Kommer han gjennom runde en, da kan han fort komme langt, til både kvart og semifinale, og når han først er kommet så langt så kan han havne i en semifinale. Han har fått en gunstig trekning. Nøkkelen blir første matchen. Tar han den så blir det muligheter til å knuse seg inn til en kvartfinale.
Skulle han vinne over Gilbert er det vinneren av John Higgins mot Matthew Stevens som blir neste motstander.
– Det er den første runden som er største utfordring, mens det blir overkommelig motstander i andre runde. Begge de er på hell, så jeg har tro på at han kan klare den. Han møter ingen av de aller «sharpeste» før en eventuell semifinale, hvor han kan møte regjerende verdensmester Trump, hvis begge kommer seg dit.
Siste tiden har Maflin bodd i England og sparret med proffer som Jimmy White og Neil Robertsen. Dette tror Trickwik kan bli viktig for han.
– Han har fått den beste sparringen og forberedelsene har vært optimal. Han virker i fysisk bedre form og virker mer energisk, sier
Se hvordan Kurt Maflin gjør det i snooker VM fra lørdag kl. 11.30 på Dplay og Eurosport Norge.
Fikk du med deg denne?

Mottar stående applaus – må ut og lufte seg etter den perfekte serien

World Championship
Blytung VM-åpning for Maflin: – Krise, krise, krise
21/04/2021 PÅ 17:09
World Championship
Se Selbys fantastiske støt
21/04/2021 PÅ 16:38