• Følg VM-finalen i snooker mellom Ronnie O'Sullivan og Kyren Wilson på Dplay og Eurosport 1. Den tredje sesjonen begynner 14:15 søndag. Sikre deg tilgang her!
Snooker-VM ble en stor opptur for Norges Kurt Maflin. Spilleren, som vokste opp i Storbritannia, ble historisk som første nordmann til å ta seg videre i et VM. Til slutt sa det stopp, men ikke før han hadde tatt seg til en meget gjev kvartfinale.
Eurosport møter Maflin noen korte minutter mens det er pause i VM-finalen mellom Ronnie O'Sullivan og Kyren Wilson, hvor han er med som kommentator. Han er godt fornøyd med hva han fikk til i VM.
World Championship
Maflin ute av snooker-VM – vant bare ett parti
22/04/2021 PÅ 19:08
– Jeg er stolt, siden jeg har la igjen så mye på trening og ofret så mye. Man mister familietid og sånne ting. Du går glipp av gutten som vokser opp, og man får liksom ikke vært pappa på samme måte som vanlig.

Ekstra selvtillit etter "camp" i London

Han trekker frem den spennende åttendedelsfinalen mot legenden John Higgins som et høydepunkt. Higgins hadde vunnet VM fire ganger, men måtte gi tapt for Maflin i kampen om kvartfinaleplass i årets mesterskap.
– Jeg er stolt over måten jeg håndterte situasjonen. Å slå Higgins, en av de største legendene noen gang, over 25 partier er ganske rått.
Maflin har holdt et høyt nivå lenge, men aldri vist noe lignende det han gjorde under VM. Før mesterskapet brukte han en lengre periode på å trene i London. Der fikk han sparret med flere av verdens beste spillere.
– Det fikk meg til å føle meg litt skarpere. Og ikke bare det, men da jeg var litt i dritten i noen kamper, hadde jeg fortsatt tanken full med bensin fordi jeg hadde lagt ned den treningen på forhånd.
– Ga det deg den ekstra selvtilliten du trengte for å hevde deg?
– Ja, jeg tror det.

Kontroversielt utspill

Tidligere i mesterskapet vakte stjernen Ronnie O'Sullivan oppmerksomhet. Den frittalende 44-åringen har kommet med kontroversielle uttalelser mer enn én gang opp gjennom sin karriere. Årets VM var ikke noe unntak.
– Hvis man ser på de yngre spillerne som kommer frem, er de virkelig ikke så gode. De kunne gjort det bra som amatører. Ikke engang det - de er så dårlige. Med tanke på noen av dem man ser, tenker man at man må miste et bein og en arm for å havne utenfor topp 50 (på rankingen), sa O'Sullivan til BBC tidligere i mesterskapet.
Kurt Maflin føler ikke at han var blant spillerne O'Sullivan siktet til.
– Det er jo Ronnie i et nøtteskall. Jeg og han er egentlig venner. Han sier mye annet om meg ellers på TV, som at han ikke kan tro at jeg ikke har vunnet en rankingturnering, eller at han mener jeg spiller som jeg har vunnet tre-fire av dem.
Men Maflin er likevel klar på at han ikke synes noe om uttalelsene.
– Jeg synes det er dårlig å uttale seg sånn.
– Respektløst?
– Veldig respektløst. Spesielt at en som er så genial som ham skal begynne å heve seg enda mer ved å slenge dritt på dem som befinner seg lavere ned.
Maflin mener O'Sullivans spesielle utspill gjerne er hans måte å takle presset rundt sporten på.
Ronnie O'Sullivan var til tider frustrert under den første sesjonen i VM-finalen. Saken fortsetter under videoen.

Her sukker stjernen av frustrasjon

Håper å forbedre seg

Det ble som nevnt stopp for Maflin i kvartfinalen mot Anthony McGill. Norges ferske snookerhelt føler at han mye ble gjort da han havnet under 1-7.
– Jeg spilte kanskje 60-70 prosent av det jeg kan.
Dersom avstanden hadde vært mindre etter den første delen, kunne det endt annerledes.
– Jeg tok ikke vare på sjansene mine og fortjente egentlig ikke å komme til semifinalen.
Men opplevelsen i VM ga likevel mersmak. Nå skal han prøve alt han kan for å heve seg ytterligere neste sesong.
– Hvis jeg kan vise den formen jeg har inne, ser jeg ikke for meg hvordan jeg ikke skal kunne krangle med toppgutta og vinne noen turneringer.
Men før det skal årets VM-vinner kåres. O'Sullivan fikk en god start på finalen mot Kyren Wilson. Den femdobbelte verdensmesteren ledet 6-2 etter den første sesjonen.
– Ronnie er kanskje den beste spiller noensinne når han først har tatt ledelsen. Jeg kan ikke huske mange kamper han har tapt etter å ha gjort det. Det blir vanskelig for Kyren, men det er førstemann til 18.
  • Se VM-finalen mellom Ronnie O'Sullivan og Kyren Wilson på Dplay og Eurosport 1 fra klokken 14:15 søndag!
Sett denne?

Legenden hyller Maflin: – Det var beundringsverdig

World Championship
Blytung VM-åpning for Maflin: – Krise, krise, krise
21/04/2021 PÅ 17:09
World Championship
Se Selbys fantastiske støt
21/04/2021 PÅ 16:38