• Se Maflin - John Higgens spille onsdag og torsdag på Eurosport, Eurosport Player og Dplay. Sikre deg tilgang her!
David Gilbert - Kurt Maflin: 8-10 (4-5)
Dermed har 36-åringen skrevet historie som første nordmann som går til andre runde i VM.
World Championship
Maflin ute av snooker-VM – vant bare ett parti
22/04/2021 PÅ 19:08
– Det er en drøm som har gått i oppfyllelse for alle som har jobbet med Snooker i Norge, sa snookerkommentator Torstein «Trick»Wik til Eurosport.no
Det ble en jevn kamp helt til sluttminuttene søndag kveld. Maflin hadde med seg en ledelse fra lørdagen før Gilbert snudde kampen, men så viste «The Viking» hele verden at han er i sin beste form.
– Fantastisk artig at han vant. Jeg unner han den suksessen. Han har vist at han har det nivået inne til å være blant topp 16 i turneringen, sa Wik.
– Han har store sjanser til å gå langt og har fått en gunstig trekning der han unngår helt sånne febernavn fram til semifinalen.
Onsdag og torsdag kommer Maflins neste test, der han møter veteranen og en av sine beste venner John Higgens, som er ranket som nummer fem og er fire ganger verdensmester. Nordmannen på sin side er har en lavere ranking som 39. Likevel har eksperten stor tro på at Maflin har gode muligheter til å vinne.
– Selvom han møter en stor legende i neste match, så er det litt 50-50. Higgens er på vei ned og begynner å bli gammel. Han er litt svakere prestasjonsmessig, mens Kurt er på en peak i sin karriere. Han har aldri før vært så god. Han er 8-9 år yngre og har mer power og energi, sier Wik.

Maflin om gesten: – Jeg gjorde det for moro skyld

Gilbert i ledelsen

Maflin startet dag to med en 5-4 ledelse fra lørdagens første runde og åpnet dag to i samme gode form med en 102-serie mot «The Angry Farmer». Men så fikk nordmannen svar fra Gilbert, som først sikret en 102-serie, før han banket inn en 93-serie. Dermed stod det 7-6 til Gilbert.
– Kurt må stramme inn litt på spillet sitt, han har jo virkelig vist modenhet, sa Eurosports kommentator Edvin Ingebrigtsen.
– Han ledet før kveldens avgjørende sesjon, men tapte tre av fire partier før pausen. Litt uflyt og litt høy risiko. For første gang er Kurt bak og må jage, men han er god på det, fortsatte han.
– Han har spilt ufattelig bra i denne matchen her vi må ikke glemme det selv om han ligger bak. Gilbert spiller bra også. Det har vært en nydelig kamp å se på.

Viste fingeren

Gilbert fortsatte ledesen et parti foran Maflin fram til den 16 runden der han hentet seg inn til 8-8 med en 105-serie. Før nordmannen utliknet var han også nære et maximum break i partiet, men viste i stedet fingeren til køballen som ikke spilte på lag. Det førte til en advarsel av dommeren.
Dermed skrev han også historie som den første spilleren som har vist fingeren i sporten.
Se situasjonen her. Saken fortsetter under videoen.

Her viser Maflin fingeren til køballen

Ved kampens 17 parti tok Maflin tilbake ledelsen med en 63-serie, et parti foran Gilbert. Før kan landet seieren med 69 poeng.
Dermed er «The Viking» videre i årets VM og møter John Higgins i neste kamp 5 og 6 august.
  • VM i Snooker kan sees på Eurosport, Eurosport Player og Dplay!
World Championship
Blytung VM-åpning for Maflin: – Krise, krise, krise
21/04/2021 PÅ 17:09
World Championship
Se Selbys fantastiske støt
21/04/2021 PÅ 16:38