Norges desidert beste mannlige skøytesprinter, Håvard Lorentzen, har kjempet i toppen av verdenscupsirkuset hele sesongen, og står med seire både på 500- og 1000-meter.
Mandag kl 12.55 står nordmannen til start på skøyteisen i PyeongChang, og Eurosports ekspert Mikael Flygind Larsen er overbevist om at Lorentzen kan sikre Norges andre OL-medalje i skøyter i mesterskapet til nå.
Skøyter
Lorentzen tok Norges første VM-gull i sprint på 37 år
04/03/2018 PÅ 11:22
– Håvard virker solid som vanlig. Basert på det som har skjedd denne sesongen forventer jeg at han er med å kjempe om edelt metall, sier Flygind Larsen til Eurosport.no.
Den tidligere skøyteløperen overværte bronseløpet til Sverre Lunde Pedersen i skøytehallen i Sør-Korea forrige uke. Nå er han klar for å se 500-meteren med Lorentzen i spissen, i det han kategoriseres som et ulidelig spennende og tett startfelt.
– Jeg har telt cirka 15 løpere blant de startende som kan ta medalje, så dette blir et rotterace. Mitt tips til Håvards aller sterkeste utfordrer er finske Mika Poutala.

– Jeg går for gull

Før Lorentzen og resten av det norske laget satte kursen mot de olympiske lekene la 25-åringen ut om egne forhåpninger. Han går for gull, var konklusjonen.
– Jeg går selvfølgelig for gull, men medalje er målet og med et normalt løp på 500- eller 1000-meter er det innen rekkevide, sa Lorentzen til Eurosport.no etter en treningsøkt i Vikingskipet på Hamar i slutten av januar.
Og får han til åpningen, som han karakteriserer til å være noe svak sammenlignet med de ypperste, vil det bli vanskelig å stoppe Fana-løperen, ifølge hovedpersonen selv.
– Min forse på 500-meteren er å ha solid toppfart på slutten av løpet. Startfasen er grei, men jeg er langt bak de råeste. Jeg åpner på 9,8 sekunder på de første 100 meterne som oftest - de andre på 9,5 eller 9,4 - men om jeg kommer meg ned til 9,7 og 9,6 skal det bli vanskelig å slå meg.
Blir det nok en medalje til Norge i årets OL? Er Lorentzen god nok for gull?
Skøyter
Småsyk Lorentzen med god åpning av sprint-VM
03/03/2018 PÅ 11:40
PyeongChang
Depper ikke over sølvet: – Jeg er kjempefornøyd med det jeg har levert
23/02/2018 PÅ 11:22