STAVANGER (Eurosport.no):
For bare åtte dager siden ikke hadde ikke Lorentzen en eneste seier i verdenscupen - en uke senere har han tre, er verdens raskeste sprinter og virker å være mannen å slå når OL i Pyeongchang arrangeres i februar neste år.
Skøyter
Van der Poel gir OL-gull til fengslet kinesisk dissident
25/02/2022 KLOKKEN 14:14
I Stavanger hviskes det nå om at sprintfantomet fra Fana er i starten på det som kan bli en ny æra i norsk skøytesport.
– Jeg håper jo det. Jeg er jo ikke så j$%# gammel, så jeg håper jo jeg skal være med og prege dette i mange år fremover, sier Lorentzen selv til Eurosport.
Fredag ettermiddag hadde han nærmest konstant et lurt smil om munnen - og det skulle da bare mangle også når man på en klokketime har satt resten av verdenseliten på plass med seier på 500-meter med 34.64 og seier på 1000-meter på 1.08.22
– 1000-meteren er jeg mest fornøyd med, den var hakket bedre enn 500-meteren. På 500 kan jeg åpne kjappere, spesielt på de første 20 meterne, og jeg kan gå enda raskere på 1000, også, men det sitter godt om dagen. Tidene er bunnsolide, og på begge distanser går jeg raskere i dag enn sist helg i Heerenveen. Jeg er rett og slett veldig godt fornøyd, sier Lorentzen.

– Jeg er ikke i toppform «for tidlig»

Han sier han «ikke hadde forventet dette» på hjemmebane, men at det var «fantastisk bra». Og til de som nå bekymrer seg for at han brenner av alt kruttet i november, har han følgende beroligende melding.
– De beste løperne leverer gode løp hver eneste helg hele året. Man må være rå fysisk, men det er veldig mye mer teknikken som er avgjørende nå, kontra hvordan det var i «gamledager». Det er fullt mulig å gå fort hver eneste helg hele året, jeg er ikke i toppform «for tidlig», sier Lorentzen.
Tvert om mener trener Jeremy Wotherspoon - han sier 25-åringen har mer å gå på. Og at han skal være i enda bedre form i Sør-Korea.
– For tidlig «peak» bekymrer meg ikke. Ser du på resultatene de siste årene, er mange av de som var best ved sesongstart også de som var best resten av sesongen. «Før i tiden» kunne man si at «det er for tidlig å vær rask», men nå er det bare en unnskylding for å faktisk ikke være rask. Jeg er trygg på at det kommer mer fra Håvard.

– Det er ikke en advarsel

– Det er en seriøs advarsel til konkurrentene?
– Det er ikke en advarsel. Det er bare slik vi planlegger. Vi skal utnytte enhver mulighet til å bli bedre, sier Wotherspoon - som svarer slik på spørsmålet om det er rimelig å forvente OL-medaljer av Lorentzen.
– Han er absolutt i stand til det, men jeg syns ikke det er rettferdig å forvente det. Vi planlegger og jobber for å bli så gode som mulig - og jeg er sikker på at han selv har lyst å være på seierspallen i Sør-Korea, hvem ville ikke det etter dette - men jeg håper fansen heller viser hvor mye de ønsker at han skal lykkes enn å forvente og kreve det, sier Wotherspoon.
– Jeg har OL i Sør-Korea i bakhodet, det er der jeg vil levere best. Men det er mange løp før den tid og jeg tar en helg og ett løp av gangen, sier Lorentzen selv.
Allerede lørdag er det en ny mulighet for verdens raskeste sprinter - da går han helgas andre 500-meter i Sørmarka Arena i Stavanger.
Beijing 2022
Gjentok bragden fra 2018: Slik var skøyteløpernes OL
20/02/2022 KLOKKEN 15:17
Beijing 2022
Speed Skating Women's Mass Start – Beijing 2022 – OL-høydepunkter
19/02/2022 KLOKKEN 12:10