Tandrevold åpner for å droppe jaktstart etter sprekk: – Overvurderte meg selv

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 09/02/2024 klokken 18:55 GMT+1

Norges store medaljehåp sprakk fullstendig på stående på VM-sprinten. Nå er hun usikker på om hun i det hele tatt kommer til å stille til start på søndagens jaktstart.

Ingrid Landmark Tandrevold.

Fredag kveld var det klart for den første individuelle konkurransen i årets skiskytter-VM i Nove Mesto.
Verdenscupleder Ingrid Landmark Tandrevold var blant forhåndsfavorittene til sprinten. Den norske skiskytteren fylte på liggende, og var med i tetkampen før ståendeskytingen.
Der ble det derimot full sprekk. 27-åringen fra Bærum bommet tre ganger, og måtte dermed se at medaljemulighetene forsvant.
– For min del ville nok hjertet litt mer enn kroppen. Jeg åpnet hardt og tror kanskje jeg overvurderte meg selv litt. Det ble litt for hardt inn til stående skyting og jeg greide ikke holde konsentrasjonen oppe, sa Tandrevold til NRK og la til:
– Jeg bommet på disponeringen i dag. Jeg kan ikke skylde på noen andre enn meg selv.

Usikker før jaktstarten

Hun gikk i mål ett minutt og 56 sekunder bak Julia Simon, som sikret gullet. Dermed har hun også et svært vanskelig utgangspunkt før jaktstarten.
Til TV 2 fortalte den norske skiskytteren at hun nå vurderer å droppe hele disiplinen.
– Vanligvis går man alt av skirenn, det er verdenscuppoeng og mye det står om, men her er det kun medaljer. I jaktstarten på søndag er det umulig. Det får jeg bare diskutere med trenerne og se hva man gjør. Jeg har ikke rukket å tenke så langt ennå, sa hun.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Skryt av norsk publikum: – Ein rekord

Fransk utklassing

Bedre gikk det for de franske kvinnene. Vinneren Simon fylte på begge skytingene, og kunne til slutt juble for seieren etter en nervepirrende sekundstrid.
Nærmest var landskvinne Justine Braisaz-Bouchet. Hun måtte én tur i strafferunden, men voldsom fart i sporet sørget for at hun kun var 4,9 sekunder bak i mål.
Fransk ble det også på både 3.- og 4. plass også. Lou Jeanmonnot gikk i mål 40,8 sekunder bak ledende Simon. Hun kapret bronsemedaljen drøye tre sekunder foran Sophie Chauveau

Ingen norsk jubeldag

Tandrevold var heller ikke den eneste norske utøveren som trøblet på sprinten.
Juni Arnekleiv ble beste norske på en 14. plass, ett minutt og 36 sekunder bak Simon. Hun måtte kun én gang i strafferunden, men hadde ingen toppdag i sporet.
– Det var skikkelig tøft og en krig. Jeg merket fort at det ble tregere når det er så bløtt i snøen som det er nå. Det er bra skyting, men jeg holder ikke helt den farten jeg hadde håpet på, sa Arnekleiv til NRK.
Bedre fart i løypa hadde Ida Lien. VM-reserven kjempet om en sensasjonell medalje før den siste skytingen, men i likhet med Tandrevold bommet hun tre ganger. Det gjorde at hun ble nest beste norske på en 22. plass.
Karoline Knotten trøblet i likhet med Arnekleiv å få opp farten i sporet. Hun havnet nede på en 33. plass etter to bom på standplass.