Populære sporter
All sport
Vis alt

Drømmedag for brødrene Bø – firedobbelt norsk på VM-sprinten

Carl Henning Biørnstad

Publisert 11/02/2023 klokken 15:30 GMT+1

Johannes Thinges Bø levde opp til favorittstempelet på lørdagens sprint, og vant mesterskapets andre gull. Men 29-åringen blir ikke den eneste nordmannen på pallen senere i dag.

Johannes Thingnes Bø.

Foto: NTB

Ingen kunne gjøre noe med den regjerende OL-mesteren på sprint, for storfavoritt Johannes Thingnes Bø sikret lørdag sitt første invividuelle VM-gull i Oberhof.
Men det var ikke bare yngstebror Bø som kunne juble etter lørdagens sprint.

Firedobbelt norsk

Flere av de andre nordmennene utfordret tidvis den seiersvante stryningen, og spesielt Sturla Holm Lægreid yppet seg helt fram til han pådro seg en bom på stående skyting. Lægreid gikk ut fra skytingen 6,7 sekunder bak lagkameraten.
Også Vetle Sjåstad Christiansen leverte en strålende sprint, men også han bommet én gang på den siste og avgjørende stående skytingen. Det samme gjaldt faktisk også Johannes Dale, som - i tillegg til både Lægreid og Christiansen - bommet på det aller siste skuddet.
Men dette skulle vise seg å bli en drømmedag for familien Bø. Storebror Tarjei kom som gjedda i sivet med et seint startnummer, dundret ned ti treff og seilte inn som nummer to over mål - drøye femten sekunder bak Johannes.
Tarjei Bø danket dermed Sturla Holm Lægreid ned på tredjeplass, mens Johannes Dale sikret en sterk fjerdeplass på den første individuelle VM-øvelsen i Obverhof.
Dale ga Lægreid en solid kamp til døra om bronsen, men kjørte inn fire fattige sekunder bak landsmannen.
Dermed ble det firedobbelt norsk på lørdagens sprint.

Tåkekaos

Lørdagens renn var preget av dårlig sikt og tjukk tåke. Så ille var det at arrangøren var i tvil om at det i det hele tatt kunne avholdes renn, men like før starten 14:30 kom klarsignalet. Beslutningen fra juryen ble tatt etter innskytningen.
Også gullgutt Johannes Thinges Bø, som startet som nummer én, endte med ni treff - etter at han kun fikk ned fire blinker på liggende skyting. Bøs enorme fart i sporet sørget for at ingen kunne matche tiden til 29-åringen.
Gullet er Thingnes Bøs andre dette mesterkapet, etter at stryningen vant gullet på mixed sammen med Sturla Holm Lægreid, Marte Olsbu Røiseland og Ingrid Landmark Tandrevold.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame