Norge med Sturla Holm Lægreid, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Vetle Sjåstad Christiansen vant den siste stafetten før OL i Beijing i overlegen stil i italienske Anterselva, men samtidig som Sjåstad Christiansen gikk parademarsjen sin på den siste etappen fikk Sverige den tunge beskjeden om å ta av seg skia: De ble tatt ut av løpet.
Det var riktignok ikke OL-laget til Sverige som gikk stafetten i Anterselva. På førsteetappen gikk Malte Stefansson som vekslet på en trettendeplass etter en godkjent etappe. Men da ankermann, Simon Hallström kom inn til sin stående skyting hørte han at feltet begynte å nærme seg. Han fullførte skytingen sin, men det var også det.
Skiskyting
Russisk lag strykes: Norge får stafettsølv fra OL i 2014
20/05/2022 PÅ 11:37
– Jeg hørte at teten ikke var så langt bak, så jeg tenkte å ta en hurtig serie, men det ble ikke noe mer, sier ankermannen til SVT.
Den hurtige skytingen endte ble trolig litt for hurtig, og Hallström måtte ta turen i strafferunden for andre gang.
LES OGSÅ: Sjokkerende uttak - Jansrud klar for OL
Det ble til slutt to strafferunder og utrolige 16 ekstraskudd. I tillegg til en beskjeden tid i sporet får man grunnen til at det svenske laget lå over fem minutter bak Norge, og da tok arrangøren grep og ba Hallström om å gå ut av løypa.
– I dag var det fiasko, oppsummerer Simon Hallström til den svenske kanalen.
Sverige var ett av åtte lag som ikke fikk fullført stafetten i det italienske høylandet. Også Japan, Romania, Litauen, Kazakhstan, Moldova, Slovakia og Polen.
Norge vant stafetten foran Russland og Tyskland.
Skiskyting
IBU utestenger Russland og Hviterussland
02/03/2022 PÅ 08:43
Skiskyting
Jubler over gladnyhet: – Står på dag og natt
01/03/2022 PÅ 12:49