Synnøve Solemdal imponerte med feilfri skyting og 2.-plass på normaldistansen i verdenscupen i skiskyting i Östersund. Hviterussiske Nadezjda Skardino vant.
Solemdal ledet etter siste skyting, men klarte ikke å matche Skardinos sisterunde. 28-åringen fra Tingvoll endte til slutt 2,9 sekunder bak den ukrainske vinneren.
Tredjeplassen gikk til Julija Dzjyma fra Ukraina. Også hun skjøt feilfritt.
Skiskyting
Russisk lag strykes: Norge får stafettsølv fra OL i 2014
20/05/2022 KLOKKEN 11:37

Overrasket

Annenplassen er en bemerkelsesverdig opptur for Solemdal, som har slitt mye med sykdom de siste årene. Til verdenscupstarten i fjor var hun ikke med.
– Dette er kjempestort. Jeg har hatt troen på at det (å havne på seierspallen) skulle gå til slutt, men ikke at det skulle skje allerede i første renn, sa Solemdal til NRK.
– Det var litt tungt i sporet, men jeg hadde fantastiske ski i dag. Jeg føler egentlig at jeg fikk maks uttelling, og dette var en skikkelig overraskelse, la hun til.

Spenning

Det ble et dramatisk løp i svenske Östersund, der publikummet øynet håp om hjemmeseier da Mona Brorsson (startnummer 4) gikk i mål til ledelse. Hun måtte imidlertid se seg slått av fem løpere med sene startnummer.
Også Marte Olsbu og Tiril Eckhoff viste sterk langrennsform i onsdagens løp, men med henholdsvis to og tre bomskudd klarte de ikke å blande seg inn i tetkampen. Eckhoff var nest best ved første skyting, mens Olsbu var tredje raskest etter to skuddserier.
– Jeg synes det gikk greit. Det var hardt og langdrygt å gå normal igjen. 18 treff er bra, men det holder ikke på normaldistanse i verdenscupen, oppsummerte Olsbu, som endte på 10.-plass.

Kun Solemdal feilfri

Eckhoff (22.-plass) har slitt en del på skytebanen i sesongstarten, men viste tegn til bedring på normaldistansen. Tross tre tilleggsminutter var hun bare 2.24,1 minutter bak Skardino.
– Jeg jobbet alt jeg kunne for å få ned blinkene. Det gikk ikke så fort, men jeg prøvde virkelig, sa hun etter løpet.
Ingrid Tandrevold bommet én gang på hver av de siste to skytingene og endte på 31.-plass. Også Kaia Wøien Nicolaisen måtte tåle to bom. Hun ble nummer 47.
(©NTB)
Skiskyting
IBU utestenger Russland og Hviterussland
02/03/2022 KLOKKEN 08:43
Skiskyting
Jubler over gladnyhet: – Står på dag og natt
01/03/2022 KLOKKEN 12:49