Populære sporter
All sport
Vis alt

Tandrevold-seier etter superløp: – Jeg er helt svimmel

Joakim Opphus

Oppdatert 12/01/2024 klokken 16:11 GMT+1

Ingen kunne hamle opp med Ingrid Landmark Tandrevold på fredagens sprint i Ruhpolding.

Ingrid Landmark Tandrevold

Foto: Getty Images

27-åringen leverte to fulle hus og hadde superfart i løypa og gikk inn til en overlegen ledelse i mål fra startnummer tre. Det ble derfor mange spennende minutter for den norske skiskytteren før hun kunne innkassere sin tredje verdenscupseier.
Men når konkurrentene én etter én gikk inn bak Fossum-løperen kunne hun til slutt glede seg over V-cupseier nummer tre.
– Og så her i Ruhpoldig da. Følelsen før start er i hvertfall ikke å stole på, hvis man føler seg bra går det ræva og hvis man føler seg nervøs går det bra. Nå kjennes det veldig bra, sa Tandrevold til NRK da seieren var klar.
– Det skal bli godt med en hviledag foran jaktstart, sa Tandrevold som innrømmet at hun hadde tatt ut alt i løpet.
– Det var hardt å gå, og jeg er helt svimmel. Jeg åpnet altfor hardt og angret litt på det, men fornøyd å få ned alle blinkene
Hun vant sprinten 18 sekunder foran Mona Brorsson og 19 sekunder foran Lisa Vittozzi. Begge to var feilfrie på standplass, men farten i sporet var ikke bra nok til å utfordre den Tandrevold.
Juni Arnekleiv åpnet uten bom på liggende, men måtte tåle en strafferunde etter stående. Hun ble nest best av de norske på 10. plass, 54 sekunder bak.
Karoline Knotten bommet to ganger på liggende. Hun traff fem av fem blinker på stående, men endte likevel 1.16 bak sin lagvennine i mål.
Maren Kirkeeide Hjelmeset hadde en bom på liggende og slo til med feilfri stående skyting i sin verdenscupdebut. Til slutt ble hun nummer 29, 1.25 bak vinneren.
Marit Ishol Skogan bommet to ganger på liggende, men klarte seg unna med en bom på stående. Hun endte 2.14 minutter bak Tandrevold på en 52. plass og er dermed klar for jaktstart søndag.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame