PYEONGCHANG (Eurosport.no):
Når man tar en medalje i et OL må en utøver gå gjennom et utallig antall intervjuer etter målgang. Der spør journalistene om alt fra hvordan rennet var til følelser og om privatliv.
Men etter at Tiril Eckhoff gikk inn til bronse på fellesstarten, fikk hun et spørsmål hun ikke var helt forberedt på under pressekonferansen.
PyeongChang
Olsbu om den forsmedelige fjerdeplassen: – Fryktelig bittert
12/02/2018 PÅ 10:44
– Hva tenker du om våpenlovgivningen i USA, var spørsmålet fra en amerikansk journalist i PyeongChang.

Strengere våpenpolitikk

Journalisten poengterte at Eckhoff driver med en idrett som involverer et skytevåpen, og lurte på om hun hadde en mening om det som lenge har vært et omstridt tema på andre siden av Atlanterhavet.
– Jeg tror ikke Trump vil like meg nå, men jeg mener at det burde vært en strengere våpenpolitikk i USA. Der kan man kjøpe våpen veldig lett, men i Norge er det veldig strenge regler og jeg tror det er den riktige veien å gå for USA, svarte Eckhoff etter å først ha sett noe overrasket ut da spørsmålet ble stilt.
Hun poengterte at hun ikke har noen hensikt med å ta et politisk standpunkt, men var også klar på at våpenpolitikken er alt for fri i USA.
– Det er kanskje rart at jeg sier dette når jeg driver med en idrett som involverer å bruke et våpen. Men jeg tror at når man ikke har god nok trening, som man har i militæret eller i denne sporten, tror folk at man kan gjøre som i Call of Duty (skytespill red.anm.). Når mennesker som ikke burde ha et våpen kan gå og kjøpe seg et våpen, er ikke det bra, sier hun.
(Artikkelen fortsetter etter videoen!)

Stor diskusjon

En del av bakgrunnen for spørsmålet var skoleskytingen i Florida 14. februar, der en utvist elev skøt og drepte 17 personer på en videregående skole i Parkland. I etterkant av den tragiske hendelsen har diskusjonen rast rundt de liberale våpenlovene i USA.
President Donald Trump har møtt kritikk fordi han i løpet av sin valgkampsperiode mottok penger fra National Rifle Association (NRA). Han har også tidligere uttalt at det er uaktuelt å diskutere våpenlovgivingen i USA og at strengere regler kan virke mot sin hensikt.
– Hvordan synes du det er å få spørsmål om slike alvorlige temaer etter å ha gått i mål til en OL-bronse?
– Det er litt annerledes. Men jeg mener at de ikke har gode nok våpenlover i USA. Det er helt krise, svarer Eckhoff.
PyeongChang
Skiskyttere boikotter verdenscup i Russland
24/02/2018 PÅ 12:22
PyeongChang
Fourcade med Klæbo-avsløring: – Det er en stor ære
24/02/2018 PÅ 03:59