Populære sporter
All sport
Vis alt

Forstår at skiskytterstjernen vurderer å legge opp som 24-åring: – Forventes alltid medalje

Oppdatert 16/02/2018 klokken 15:49 GMT+1

Men de norske skiskytterne håper sportens store stjerne fortsetter karrieren etter sesongen.

Laura Dahlmeier

Foto: Scanpix

PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no): For skiskytterkvinnene i Tyskland er hverdagen fylt av forventninger. For mange kan det etter flere år på toppen av tronen, bli i overkant mye. Det er denne problemstillingen Laura Dahlmeier nå tar stilling til.
Som blant annet Dagbladet skrev i forrige uke, uttalte Dahlmeier selv på en pressekonferanse at hun ikke har bestemt seg for om hun fortsetter etter årets sesong.
Om Dahlmeier velger å sette sluttstrek i en alder av 24 år, blir hun den siste i rekken blant de tyske kvinnene som tar farvel med sporten i relativt ung alder.
Norges sølvmedaljevinner fra sprinten, Marte Olsbu, skjønner dilemmaet til Dahlmeier.
– I Tyskland er skiskyting kjempestort, og jeg tror hun har veldig mye medieoppstyr og press i hverdagen. Det er tøft å skulle gå en sprint når det forventes at man tar medalje, så det at hun tenker å gi seg kan jeg skjønne, sier Olsbu til Eurosport.no.

Norge har størst tilstedeværelse

Tiril Eckhoff kjenner seg igjen i presset, men mener de norske skiskytterne opplever større mediepress en tyskerne.
– De har nok et stort press, men Norge har desidert flest journalister tilstede (på stadion). De har TV, «that's it», men vi har flere medier som trykker på som vi må forholde oss til, sier Eckhoff til Eurosport.no, før hun utdyper.
– Det er en automatikk i det å gjøre intervjuer og forholde seg til presse, det blir til det, men jeg skjønner Laura, meddeler Fossumsjenta.
Se det rørende intervjuet med Johannes Thingnes Bø. Saken fortsetter under.

Håper hun blir med videre

Om Dahlmeier sier stopp etter de olympiske lekene, blir skiskyttersirkuset en attraksjon mindre, mener Olsbu.
Hun håper den tyske 24-åringen velger å ta fatt på en ny sesong etter sommeren.
– Jeg håper selvfølgelig hun fortsetter. Hun er den store stjerna, og det hadde vært gøy å konkurrere mot hun i årene fremover, sier Olsbu.
Hun har selv ikke lekt med tanken om å legge geværet på hylla.
– Jeg har ikke det, nei. Men for å drive med skiskyting må man være hundre prosent motivert og engasjert, og når man mister den gleden er det ingen vits å fortsette. Den dagen jeg mister motivasjonen har jeg ingenting her å gjøre. Skjer det neste år skjer det neste år, men jeg håper ikke det, forteller Froland-utøveren avslutningsvis, med den kommende fellesstarten i siktet.
  • Få med deg kvinnenes fellesstart på TVNorge og Eurosport Player lørdag 17. februar fra 10.30!
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame