Populære sporter
All sport
Vis alt

Fullstendig kaos i vekslingen da Norge vant stafetten

Noah Waag

Oppdatert 07/01/2024 klokken 13:04 GMT+1

De norske gutta viste sin klasse og vant stafetten i Oberhof søndag.

Ankermann Johannes Thingnes Bøe.

Foto: Getty Images

På herrenes stafett i Oberhof søndag var det ventet at nordmennene skulle ha alle muligheter til seier.
Tross gode norske prestasjoner i løypa, med Endre Strømsheim først ut og deretter Sturla Holm Lægreid, skulle det vise seg å bli spennende.
Noe av spenningen klarte imidlertid de norske utøverne å skape helt på egen hånd.
Da Holm Lægreid skulle gjøre sitt bytte med Tarjei Bø oppsto det full forvrirring. Bø var nemlig ikke å se da Lægreid sto klar for å veklse. Heldigvis gikk det ikke mer enn noen få sekunder før Bø smatt ut fra siden og vekslet heseblesende.
– Jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg skulle egentlig bare jogge litt for å holde meg varm, men det er jo flaut da, sier en humørfylt Tarjei Bø til TV2 etter etappen.
På den fjerde-siste runden var det hjemmehåpet Philipp Nawrath og Bø som gikk sammen inn til skyting. Der banket storebror Bø ned alt som var, og gikk dermed videre i ensom majestet, 47 sekunder foran tyskeren som måtte ut i strafferunde.
Johannes Thingnes Bø var ankermann for de norske gutta. Han leverte noe så til de grader og sikret gullmedaljen i vindfulle Oberhof etter fenomenal skyting.

Krevende forhold

Før start var fokuset stort på de mye omtalte værforholdene i fjorårets VM-by.
– I går var det fantastiske forhold, mens i dag har vi helt andre forhold. Det er sterk vind, underkjølt regn og glatte matter, så dette blir en stor utfordring, sa TV 2-ekspert Ole Einar Bjørndalen før start.
– Snø, vind og tåke, så det er ordentlige Oberhof-forhold. Vi synes det er ubehagelig å være her fordi det er mye snø i løypa, og skiene blir slitt og ødelagt. For løperne tror jeg det blir fine og rettferdige forhold, la smøresjef Tobias Dahl Fenre til.

Overlegne Norge

Forrige gang Norge ikke sto øverst på pallen i verdenscupstafett, var tilbake i januar 2022. Da gikk Russland til topps i Ruhpolding. I VM i februar ble det norsk sølv bak Frankrike.
Lørdag tapetserte de norske skiskytterherrene den øvre delen av resultatlista med å kapre alle de fem første plassene. Tredjemann Johannes Dale-Skjevdal ble vraket til søndagens stafett.
Kommende uke skal skiskyttereliten i aksjon i nettopp Ruhpolding. Der skal det gås stafett, sprint og jaktstart for begge kjønn.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame