Bjøntegaard skjøt fire fulle hus og gikk først ut fra siste skyting. På sisterunden måtte han imidlertid gi tapt for det russiske hjemmehåpet Maxim Svetkov i Tjumen.
– Dette var deilig. En fin måte å avslutte sesongen på. Tiden etter OL har vært tung, og målet har vært å skvise ut den siste dråpen av sitronen. Det klarte jeg i dag, sa Bjøntegaard til NRK etter målgang.
Tredjeplassen på fellesstarten i Antholz før OL var Kongsberg-guttens karrierebeste i verdenscupen før søndagens renn. Der måtte han ta ut alt.
Skiskyting
Bø seiret på Sjusjøen – Lægreid på 2. plass
12/11/2022 KLOKKEN 14:24
– Jeg var så sliten hele veien i dag. Jeg klarte nesten bare å ta ett sekund av gangen. Målet ble bare å gispe inn det jeg klarte av luft for å få hodet til å fungere, sa Bjøntegaard.

Thingnes Bø på pallen

Johannes Thingnes Bø jaget også de to i tet på sisterunden i Tjumen søndag, men måtte ta til takke med tredjeplassen.
– Dette var en god opplevelse. Godt å være på pallen i det siste rennet, sa stryningen etter målgang.
Henrik L'Abée-Lund og Tarjei Bø ble nummer fem og seks på det som ble en usedvanlig sterk norsk dag.
– Vi fikk streng beskjed av trenerteamet om å ha to mann i toppen i dag. Vi klarte fire, og sånn sett ble det en verdig avslutning, sa storebror Tarjei Bø.

Svart Fourcade-dag

Martin Fourcade hadde før søndagens fellesstart vært på seierspallen i samtlige individuelle verdenscuprenn han hadde gått denne vinteren. Sist 29-åringen ikke var inne blant de tre beste, var på jaktstarten i finske Kontiolahti på tampen av forrige sesong.
I vinterens siste verdenscuprenn røk imidlertid 29-åringens pallrekke. Tre strafferunder fordelt på de to liggende skytingene var uvant kost for franskmannen og altfor dyrt i seierskampen. Til slutt endte Fourcade på en blek 19.-plass.
Verdens i øyeblikket beste skiskytter har samtidig sikret seg samtlige fem individuelle krystallkuler i verdenscupen for tredje sesongen på rad. I normaldistanse-cupen delte han riktignok seieren med Thingnes Bø.
(©NTB)
Skiskyting
Eckhoff tar pause fra trening og konkurranse: – Har ikke hatt det helt bra
03/11/2022 KLOKKEN 14:10
Skiskyting
Kjemper mot klokka: Sesongstarten i fare for Røiseland
27/10/2022 KLOKKEN 11:11