Populære sporter
All sport
Vis alt

Overlegen Thingnes Bø - stoppet opp og hysjet under siste skyting

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 18/03/2023 klokken 14:10 GMT+1

Dominante Johannes Thingnes Bø tok sin 15. enkeltseier i verdenscupen denne sesongen da han vant lørdagens jaktstart i Holmenkollen. På siste skyting hadde han til og med til å showe litt med de fremmøtte i Holmenkollen.

Johannes Thingnes Bø

Foto: NTB

Stryningen tok med det sin sjette jaktstartseier på sju forsøk i vinterens verdenscup. Mot slutten hadde han tid til å showe litt og vant med klar margin til resten av feltet. På oppløpet gikk han med det norske flagget og bukket til publikum og kong Harald.
– Jeg var litt skuffet etter sprinten. Jeg så opp mot kongetribunen, men da så jeg ingen. I dag så jeg opp dit på oppvarmingen, og da var han på plass, sa Thingnes Bø til TV 2 etterpå.
– Det var en fantastisk følelse. Jeg følte hele stadion løftet meg fram i dag. Det var en ekstrem følelse, fortsatte han.

Stor ledelse

Franske Quentin Fillon Maillet tok 2.-plassen og ble slått med 32,7 sekunder, mens Sturla Holm Lægreid ble nummer tre.
Thingnes Bø gikk ut med 24 sekunders ledelse på svenske Martin Ponsiluoma. Torsdag var han klart best i Kollen-sprinten.
29-åringen var feilfri på begge liggendeskytingene og økte forspranget med over minuttet til Lægreid som nærmeste konkurrent. Bærum-mannen startet jaktstarten som nummer fem.

Hysjet på standplass

En rask stående serie på den tredje runden endte med én bom og strafferunde. På siste skyting skjøt Thingnes Bø fullt hus igjen og kunne marsjere inn til en suveren seier.
Før det siste skuddet stoppet han opp og hysjet mot publikum.
– Jeg lå på senga i dag og tenkte på hva jeg kunne finne på om jeg ledet mot slutten. Det var bare å sette fire skudd, for da visste jeg at jeg kom til å vinne. Det var en god serie, sa Thingnes Bø.
Han sikret sammenlagtseieren i verdenscupen allerede før de to siste verdenscuphelgene i Östersund og Holmenkollen. Søndag avsluttes verdenscupen med fellesstart.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame