SJUSJØEN (Discovery):
Under lørdagens herresprint på Sjusjøen ble det trippelt norsk. Tarjei Bø tok 3. plassen, men var den eneste fra elitelandslaget som kapret en pallplass.
Skiskyting
Bø seiret på Sjusjøen – Lægreid på 2. plass
12/11/2022 KLOKKEN 14:24
Det var rekruttlandslagsløperen Sivert Bakken som var den sterkeste på det tunge føret på Sjusjøen.
Bakken har gjennom sommeren vist at han kan hamle opp med verdenseliten. Han har blant annet tatt sølv i rulleski-NM og levert gode resultater på testløp sammen med elitelandslaget. Det synlige beviset på at 23-åringen er på vei mot toppen kom med seieren på Sjusjøen.
– Det er et vanvittig nivå. Vi sier alltid at det aldri vil bli bedre enn det er nå, men for hvert år som går, så knepper de det til enda et hakk. Det ser ut som det skjer i år også, sier Tarjei Bø til Discovery.

Ikke overrasket

Den rutinerte Markane-løperen lot seg ikke overraske av at det var Sivert Bakken som stod på toppen etter lørdagens sprint.
– Vi har bra koll på de gutta. Vi trener masse sammen med rekruttlandslaget, og Sivert har vist seg som sterk på de treningene, fortsetter 33-åringen.
Bakken er selv klar over hvilket nivå han har inne. Nå håper 23-åringen på å få flere muligheter til å teste seg mot verdens beste skiskyttere.
– Jeg har et inntrykk av at folk tror elitelaget er best, men vi vet jo at vi (rekruttløpere) har hevdet oss når vi har fått sjansen. Vi må bare få flere muligheter til å vise at det ikke bare er elitelaget som innehar et høyt nivå, sier Bakken.
Se seiersintervjuet med Sivert Bakken her:

Bakken etter seieren: – Flere enn bare elitelaget som har et høyt nivå

– En fryktelig god skiskytter

Sivert Bakken var ikke den eneste utenfor elitelandslaget som imponerte under lørdagens sprint. Team Maxim-løperen Håvard Gutubø Bogetveit (29) tok en knallsterk 2. plass med ni treff i sesongåpningen.
Navnet er kanskje ikke blant de mest kjente i Norge, men blant de norske landslagsløperne var Bogetveit et navn de forventet at skulle kjempe i toppen.
– «Bogen» og jeg gikk på NTG sammen. Han er en som vi anser som mye bedre enn det laget han går på, sier Vetle Sjåstad Christiansen til Discovery.
I fjor gikk Bogetveit IBU Cup for Norge, sammen med blant andre Sivert Bakken. Der endte han på en 5. plass sammenlagt. Han tok også en bronsemedalje i EM.
Sjåstad Christiansen måtte selv se seg slått av hans gode kamerat, og tror at Bogetveit ville vært et navn å regne med i toppen – dersom mulighetene i de øverste internasjonale konkurransene hadde bydd seg.
– Hadde han fått jevnlige sjanser i verdenscup, så er det klart at han hadde kommet på pallen. Det er bare det at nivået er så skyhøyt og det er så få plasser at han sjeldent får sjansen. Jeg var dessverre ganske sikker på at «Bogen» ville knuse med på det føret som var på lørdag.
– Det er ikke sikkert så mange kjenner til Håvard, men han er en fryktelig god skiskytter, påpeker Sjåstad Christiansen.
Dette sa Håvard Gutubø Bogetveit etter å ha gått inn til 2. plass på sprinten:

Håvard (29) imponerte i sesongåpningen: – Kult å gjøre navnet mitt kjent

Hjerteproblemer

Med flere navn som jakter de norske eliteløperne bakfra, må de mer etablerte navnene hele tiden se seg over skulderen. Likevel er det lett å unne både Bakken og Bogetveit resultatene fra sesongåpningen.
– Jeg heier alltid på de som er underdogs og de som har hatt litt motgang. Både Håvard og Sivert har ikke alltid hatt stang inn i karrieren. Det er to stykker som jobber hardt og aldri gir opp, forteller Bø, før han utdyper:
– Sivert har hatt hjerteproblemer og vært gjennom operasjoner, mens Håvard har alltid vært et ekstremt talent som aldri har klart å ta det siste steget. Kanskje er dette deres sesong. Kanskje blir det verdenscup på dem gjennom hele vinteren. Jeg er veldig imponert, så hjelper det alltid å bli sparket litt bak av de andre.

Røiseland etter sesongåpningen: – Jeg var stiv som en pinne

Skiskyting
Eckhoff tar pause fra trening og konkurranse: – Har ikke hatt det helt bra
03/11/2022 KLOKKEN 14:10
Skiskyting
Kjemper mot klokka: Sesongstarten i fare for Røiseland
27/10/2022 KLOKKEN 11:11