SJUSJØEN/OSLO (Discovery):
Herrenes sesongåpningen på Sjusjøen skulle bli en jevn og spennende batalje.
Skiskyting
Olsbu Røiseland går ikke verdenscup før jul
05/12/2022 KLOKKEN 11:13
Etter at Johannes Thingnes Bø måtte melde forfall til sprinten på Sjusjøen med sykdom var rennet vidåpent.
Den som tok vare på den muligheten var Sivert Guttorm Bakken fra Vingrom. Han skjøt feilfritt og gikk fort i sporet og ingen kunne gjøre noe med 23-åringen fra Lillehammer som tok seieren i hjembyen.
– Det føles veldig bra, ikke vits å si noen annet enn at jeg er storfornøyd. Alt klaffet i dag, sier Bakken til Discovery etter rennet.
Bakken er en del av rekruttlandslaget og har som håp om å ta den siste verdenscup-plassen i Østersund om to uker. Han er ikke så overrasket over dagens resultatet og sier at nivåforskjellen mellom rekruttlandslaget og elitelaget ikke er så stor som mange tror.
– Jeg hadde troen på at på en toppdag så kunne jeg gjøre det veldig bra. Vi har testet oss mot eliteløperne mye og vi har ikke vært utpreget lang bak. Jeg har et inntrykk av at folk har troen på at elitelaget er best, men vi vet jo at vi har hevdet oss (rekruttløpere) når vi har fått sjansen. Vi må bare få flere muligheter til å vise at det ikke bare er elitelaget som innehar et høyt nivå, sier Bakken.
Se hele intervjuet med Bakken:

Bakken etter seieren: – Flere enn bare elitelaget som har et høyt nivå

Nok en overraskelse

Bakken vant rennet 9,5 sekunder foran en annen overraskelse. Håvard Gutubø Bogetveit fra Førde IL gikk veldig fort i sporet, men med en bom på stående måtte han ta til takke med en andreplass. Kun Emilien Jacquelin hadde en bedre langrennstid en Bogetveit. Franskmannen var bare 4,4 sekunder foran Bogetveit.
– Jeg følte det var mye som klaffet i dag. Jeg traff bra på løpsopplegget og farten i sporet. Fikk en bom på stående, men det ser ut til å holde til en god plassering uansett, sier 29-åringen til Discovery etter løpet.
Selv om 29-åringen har holdt på med skiskyting i mange sesonger har han til gode av å ta steget opp til det øverste nivået. Selv føler Bogetveit at klar for å ta det neste steget.
– Jeg har vært nære i flere sesonger. Farten på ski er bra nok, det er bare skytingen som må stabiliseres på et litt høyere nivå. Jeg føler jeg har tatt noe steg på nettopp det og at jeg er veldig nærme å ta det steget å hevde meg mot resten av verdenseliten.
Se hele intervjuet med Gutubø Bogetveit under:

Håvard (29) imponerte i sesongåpningen: – Kult å gjøre navnet mitt kjent

Tarjei Bø tok den siste pallplasseringen etter en bom på liggende skyting. Veteranen gikk en råsterk sisterunde, men var et sekund for sent ute til å ta andreplassen. Likevel er stryningen fornøyd med løpet.
– Jeg er veldig fornøyd faktisk. Målet var å komme på pallen. Når du klarer det i dette feltet her da har du gjort et godt løp. Selvfølgelig noen småting å jobbe med, men alt i alt så er nivået bra, men man har enda mer å gå på, sier Bø til Discovery.
Andre resultater for nordmennene:
4. Johannes Dale +13,5
5. Erlend Bjøntegaard +17,2
7. Vetle Sjåstad Christiansen +21,5
Sturla Holm Lægreid hadde ikke dagen i sporet. I tillegg fikk den vanligvis så stabile skytteren en bom på liggende. Fjorårets andre mann i verdenscupen sammenlagt havnet på en 20. plass 1,10 bak Bakken.
Skiskyting
«Superman» Johannes Thingnes Bø med ny verdenscupseier i skiskyting – dobbelt norsk
04/12/2022 KLOKKEN 11:52
Skiskyting
Tandrevold beste norske på sprinten i Finland – østerrikske Hauser med klar seier
03/12/2022 KLOKKEN 14:22