– Det var gøy å gå på et ungt og fremadstormende lag. Jeg synes Ragnhild løses sisteetappen bra, og det gjør egentlig hele laget. Vi visste det kom til å bli tøft å komme på pallen, men skulle gi det et ordentlig forsøk, og det synes jeg vi gjorde, sier Olsbu Røiseland til NRK.
I likhet med flere andre nasjoner, stilte Norge med en blanding av de beste og mest erfarne, og flere mer ubeksrevne stafettblad i Ruhpolding-stafetten. Store deler av OL-laget er på høydesamling.
Beijing 2022
Fransk dominans i Olsbu Røiselands fravær
I GÅR PÅ 14:38
Marte Olsbu Røiseland gjorde jobben på den første etappen og ga Norge et godt utgangspunkt. Hun sendte Karoline Knotten ut i ledelse rett foran Italia, med hele 18 og 20 sekunder ned til henholdsvis Tyskland og Frankrike og et halvminutt ned til flere av de andre nasjonene.
– Det var kjempegøy. Skikkelig moro. Det var en mini-fellesstart, og jeg koste meg, sier Røiseland til NRK.
På den andre etappen hang Karoline Knotten greit med lenge, men fikk det tøffere etter andre skyting.
Hviterussland tok over ledelsen, mens det var hele 15,6 sekunder ned til Norge.
– Det var innmari tøft. Jeg var litt irritert på sisteskuddet. Men det var veldig gøy, sa en sliten Knotten til NRK i mål.
Karoline Erdal åpnet med fullt hus på liggende, men avstanden til teten økte. Etter første skyting var Norge 25 sekunder bak. Etter andre var avstanden på 46 sekunder, men bare fire lag var foran.
På tre etapper klarte Norge seg med bare tre ekstraskudd.
I sin første verdenscupstaffett sendte Erdal en annen debutant, Ragnhild Femsteinevik, ut på sisteetappen minuttet bak ledende Frankrike, sammen med Italia. Hun hadde økt ned til USA og Russland.
Etter fullstendig bomskyting av Hviterussland, fikk plutselig Norge sjansen. Femsteinevik klarte seg med ett ekstraskudd på liggende, og vips så var de norske jentene med i kampen om tredjeplassen.
Der ble imdlertid Russland for sterke bak suverene Frankrike og andreplasserte Sverige, men hun hadde et godt utgangspunkt med tanke på å tangere årsbeste på plassering ut fra stående skyting, etter et par bomskudd.
Norges ferske ankerkvinne gikk ut fem sekunder foran Italia med heng på fjerdeplassen. På sisterunden ble hun imidlertid fragått.Til slutt endte det norske laget med to debutanter på syvendeplass, ett minutt og 42 sekunder bak.
– Det var kjekt og stas. Jeg ga alt jeg hadde og det var ikke nok. Jeg hadde litt problemer med å se skarpt og måtte blunke en del. Jeg har begynt med linser, og det tar litt tid å omstille seg. Men jeg skylder ikke på det, sier en smilende Femsteinevik til NRK.
Dette var den siste stafetten før OL i Beijing.
Beijing 2022
Babikov seiret i Anterselva – Tarjei Bø nummer to
20/01/2022 PÅ 14:46
Beijing 2022
Fillon Maillet vant kaotisk sprint – Andersen med karrierebeste
13/01/2022 PÅ 14:51