Mange franskmenn hadde tatt turen til Le Grand-Bornand for å heie frem hjemmehåpene, men på fredagens sprint var det en nordmann som viste seg for sterk for hjemmehåpene. Johannes Thingnes Bø gjorde som Marte Olsbu Røiseland på torsdag og sikret seieren etter feilfri skyting og god fart i sporet.
Med en spinnvill ståendeserie økte han ledelsen til de nærmeste konkurrentene, men tapte til Eduard Latypov på den siste runden. Likevel holdt det til sesongens første individuelle seier.
Annecy-Le Grand Bornand
Røiseland tok karrierens 12. verdenscupseier: – Et drømmescenario
16/12/2021 PÅ 14:26

Favoritt-arena

Thingnes Bø fikk med det sesongens store opptur på det som må være blant hans største favorittarenaer. 28 åringen er «kongen» av Le Grand-Bornand.
Johannes Thingnes Bø har med seieren i dag vunnet sju av ni renn i Le Grand-Bornand, og tok blant annet sin første verdenscupseier nettopp her tilbake i 2013.
Thingnes Bø var inne i en seierstørke før dagens konkurranse. Han hadde ikke vunnet på 17 strake verdenscuprenn. Forrige seier var i Anterselva i januar.
– Det betyr masse. I mine øyne høres det mye ut. Det beviser bare at du må være god for å vinne. Det har jeg ikke vært den siste tiden. I dag går jeg et offensivt løp fra et tidlig startnummer, sa dagens vinner til NRK.

God norsk laginnsats

Det var flere nordmenn som imponerte i den franske landsbyen nær Annecy. På sisterunden ble det en helnorsk duell om den siste pallplassen.
Filip Fjeld Andersen og Sturla Holm Lægreid fylte begge på standplass, og knivet om 3. plassen helt inn til mål. Lægreid hadde fem sekunder ned til Andersen ut fra siste skyting, men fikk det tøft på sisterunden. Dermed ble det karrierens første pallplass i verdenscupen for 22 år gamle Fjeld Andersen. Sturla Holm Lægreid endte til slutt på 5. plass.
– Helt sjukt. Det er en drøm som går i oppfyllelse, for man drømmer om pallen og å være på toppen. Jeg tror ikke det har sunket helt inn ennå, sa Fjeld etter at sesongens første pallplass var et faktum.
Eduard Latypov endte med to fulle hus på dagens sprint. Russeren hadde også god fart i sporet. Latypov tok 2. plassen 11,7 sekunder bak Thingnes Bø.
Verdenscupleder sammenlagt, Sebastian Samuelsson, har vært lynrask i sporet hele sesongen, men fredag ble han utkonkurrert av Thingnes Bø både på standplass og i løypa. Svensken fikk én bom på liggendeskytingen. Emilie Jacquelin var nok en gang raskest i sporet, men fikk totalt to bom. Franskmannen havnet på 5. plass.
Dette var sesongens fjerde verdenscupsprint. Sebastian Samuelsson står med to verdenscupseiere i sprint denne sesongen. Sist helg vant Johannes Kühn.
Øvrige norske resultater:
Vetle Sjåstad Christiansen 10. plass, én strafferunde

Tarjei Bø 13. plass, to strafferunder

Sivert Guttorm Bakken 40. plass, tre strafferunder
Skiskyting
Russisk lag strykes: Norge får stafettsølv fra OL i 2014
20/05/2022 PÅ 11:37
Skiskyting
IBU utestenger Russland og Hviterussland
02/03/2022 PÅ 08:43