BEITOSTØLEN (Discovery) – Det er for dårlig, alt for dårlig, sier Didrik Tønseth til Discovery like etter at han har staket seg inn til en niendeplass i sesongåpningen på Beitostølen.
Fra målområdet så Tønseth at Hans Christer Holund gikk i mål til en klar seier, ett minutt og tretten sekunder foran Tønseth. Hvorfor det ble sån, har han ikke svaret på selv.
– Nei, si det. Det skulle jeg gjerne visst, men jeg har ikke noe godt svar, sier han videre.
Ski
Klæbo tok Ruka-trippelen
27/11/2022 KLOKKEN 13:28
Trønderen ble i forkant nevnt som en av pallkandidatene. Et slikt løp kunne vært viktig for å sikre 30-åringen en plass på verdenscuplaget i Ruka. For uten plass på landslaget er løpene i november og desember svært viktige med tanke på en plass på flyet til Beijing i januar.
– Det er dessverre veldig viktig, og når man ikke klarer å innfri på det så er det tungt. Nå er det ikke muligheter for Ruka lenger, dessverre, sier Tønseth tydelig skuffet.
LES OGSÅ: Jakter Beijing-billett utenfor landslaget: – De neste ukene blir et mini-OL
Nå legges det enda mer press på trønderens skuldre, for nå er det enda færre muligheter for å overbevise landslagsledelsen.
– De neste ukene blir veldig viktig. Jeg må nullstille nå, og så må jeg prøve igjen i morgen, avslutter Tønseth.
Røthe blir ikke med til Ruka:

Røthe måtte bryte: - Fryktelig tung dag

Trekker frem tre kandidater til Ruka

Det er en ledig plass på hver øvelse for herrene til den kommende helgs verdenscup. Tønseth og Sjur Røthe er to av de som har vært aktuelle, men Tønseth tror selv han kjørte seg ut av den diskusjonen, og Røthe måtte bryte lørdagens løp. Etter lørdagens løp lot landslagssjef Eirik Myhr Nossum seg imponere over Håvard Moseby som kjørte inn til en tredjeplass.
– Imponerende, men ikke overraskende. Jeg har sett han en del på trening, så jeg vet at han gå veldig fort. Han er en del av den nye vinen som kommer til å ta over de som på vei over middagshøyden, sier Nossum til Discovery.
Nå har Moseby, sammen med Vebjørn Turtvedt som ble nummer fem, og Erik Valnes (nr 4) meldt seg på i kampen om en plass til Ruka.
– Håvard, Valnes (til distanseløp, journ.anm), Turtveit er tre som ikke er forhåndsuttatt og som virkelig leverer i dag. Jeg skal sove på det, og så har vi en dag i morgen hvor vi ønsker å se resultatene før vi lander en tropp, sier Nossum videre.
Disse er allerede tatt ut til Ruka:
15km klassisk og intervallstart: Johannes Høsflot Klæbo, Emil Iversen, Pål Golberg, Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger
Klassisk sprint: Erik Valnes, Johannes Høsflot Klæbo, Emil Iversen, Pål Golberg og Håvard Solås Taugbøl.
Sett denne?

Slått av Holund: – Noe av det viktigste for meg er å aldri vinne på Beito

Ski
Nok en motkandidat for Dyrhaug i kampen om skipresidents-vervet
04/06/2022 KLOKKEN 17:42
Ski
Dyrhaug kan få kamp om skipresident-verv
03/06/2022 KLOKKEN 11:14