Skeleton
PyeongChang

Deltar i OL for første gang – nå vil han skape vintersportbølge i Ghana

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Frimpong

Foto: Scanpix

AvJonas Moen Rye
14/02/2018 på 16:46 | Oppdatert 14/02/2018 på 16:49
@jmoenrye

Etter to mislykkede forsøk og tre idretter er Akwasi Frimpong endelig klar for OL.

PYEONGCHANG (Eurosport.no): Akwasi Frimpong (31) er Ghanas eneste representant i vinter-OL i PyeongChang.

– Jeg ble født i Ghana, men vokste opp i Nederland. Min mor ville at vi skulle flytte for å få en bedre fremtid så vi flyttet dit da jeg var ni.

PyeongChang

130 kilometer i timen med hodet først

11/02/2018 PÅ 08:01
  • Se skeleton, med norske Alexander Henning Hanssen, natt til torsdag kl. 02:00 eksklusivt på Eurosport Player!

Der fikk ghaneresen sin første smak på organisert idrett. Siden den gang har 31-åringen drømt om å delta i OL, og etter to mislykkede forsøk og tre forskjellige idretter, har han endelig fått drømmen oppfylt.

– Treneren min fortalte meg at han virkelig hadde tro på meg og at jeg kunne delta. Jeg gikk glipp av OL i 2012 som sprinter for Nederlands stafettlag. I 2013 forsøkte jeg meg på bob og i 2014 i Sotsji var det bare ett lag som fikk kvalifisere seg, og vi hadde to, forteller han.

LES OGSÅ: Møt vårt ukjente OL-håp, 130 kilometer med hodet først

Saken fortsetter, møt Akwasi Frimpong i videoen under:

For bare få år siden fant hans daværende trener ut at han burde forsøke Skeleton. Den amerikanske tidligere skeleton-utøveren Lauri Bausch tok Frimpong under vingene, og fremgangen gikk fort.

– Han er veldig positiv og lidenskapelig overfor sporten. Jeg tror nesten ikke jeg har sett ham uten at han smiler, sier Bausch til Eurosport.no.

Torsdag står han på startstreken for å representere Ghana i et vinter-OL for første gang siden Kwame Nkrumah-Acheampong hadde nest dårligste slalåmtid i Vancouver i 2010.

Nå håper 31 år gamle Frimpong at hans OL-deltakelse skal bære frukter, og jobber for at andre skal få de samme mulighetene som ham.

– Hver tredje måned er jeg hjemme i Ghana for å undervise. Der har vi en treslede som vi bruker for å lære barn å dytte en bobslede. Vi lærer de også å hoppe og løpe, så vi gjør alt det man vanligvis gjør for å rekruttere til sporten. Så håper vi at når alt går bra, så vil Ghanas idrettsforbund bidra for at vi skal kunne ta barn med til Europa og Nord-Amerika for å forsøke seg på is, sier han.

Men foreløpig er han alene på kjelken, og gjør det han kan for å skape blest rundt seg selv.

– Det er bare meg. En ghaneser som stuper med hodet først i 130- til 140 kilometer i timen. Jeg håper alle følger med den 15. og 16. februar, og at verden vil se på og heie på Ghana, smiler han.

Relatert
SkeletonPyeongChangAkwasi Frimpong
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen