Populære sporter
All sport
Vis alt

I natt kan duoen få sin revansje: – Nå er vi tilbake

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 03/08/2021 klokken 21:50 GMT+2

Anders Mol (24) og Christian Sørum (25) tapte én kamp i gruppespillet. Det var mot den russiske duoen Semenov og Lesjukov, og i natt møtes de igjen. Discoverys volleyballekspert har klokkertro på norsk revansje.

Anders Mol og Christian Sørum

Foto: NTB

  • Se Norge - Russland klokken 02:00 i natt kun på discovery+!
Nå er det vinn eller forsvinn, og Mol og Sørum møter sine overmenn fra gruppespillet.
– Jeg er egentlig kjempeoptimist før nattens kamp, sier Discoverys ekspertkommentator Jan Kvalheim før nattens kvartfinale.
Forrige gang de møtte Russland, tapte Norge begge settene knepent. Begge endte 21-19, men selv om det var jevnt, er det likevel en del å rette på fra kampen i gruppespillet.
– Nå er det egentlig bare én ting som står i hodet på duoen, og det er revansje mot det russiske laget. Ja, de har en veldig lang blokkspiller. Forrige gang så synes jeg at Norge gjorde han god, så jeg håper at Norge klarer å gjøre han litt dårlig og klønete i natt. Norge må ha et litt varierende angrepsspill, forteller Kvalheim, og legger til:
– Mot Russland hadde Christian og Anders veldig mange feil i angrep og dårlige rytme i mottak og legg. Mot Nederland var det mye bedre. Mot Russland nå, så må det sitte som i kampen mot Nederland.
Anders Mol får et spesielt stort ansvar i det norske angrepet i natt.
– Når Norge server, så må vi tørre og vi må klare å ha en tøff serv. Dette gjelder i alle fall Anders. Han må også fortsette det blokkspillet han har hatt så langt i mesterskapet. Selv om Norge spilte dårlig i gruppespillet, var blokkspillet til Anders veldig bra, forteller den tidligere sandvolleyballspilleren.
picture

Plutselig tilbake etter exit – gikk videre: – OLs svar på Bent Leikvoll

«Nå er vi tilbake»

For etter et frustrerende 2-0-tap mot russiske Konstantin Semenov og Ilja Leshukov, har humøret i den norske sandvolleyballeiren snudd.
I åttedelsfinalen, hadde den norske stjerneduoen full kontroll mot et sterkt Nederland. Fortsetter de på samme måte, er Kvalheim sikker på norsk jubel i natt.
– De tre første kampene var Norge bra i blokk, bra i forsvar, bra på serv, men dårlige i angrep. Det var fantastisk mot Nederland, så det gjelder bare å komme opp på det nivået.
Og enda mer betryggende var det etter at Discoverys ekspertkommentator overhørte noen oppløftende ord fra Christian Sørum.
– Christian Sørum sa «nå er vi tilbake». Det var så gøy å høre. Jeg tror det var veldig glade spillere med en lettelse, som slo det nederlandske laget. Nå gjenstår det bare å ta revansje mot russerne, og det tror jeg de klarer.
I Tokyo er oppmerksomheten rundt Anders Mol og Christian Sørum mye større enn hva den er når de spiller på verdensserien. Det tror Kvalheim har gitt et stort press på sandvolleyballduoen, og at den overbevisende seieren mot Nederland dermed var ekstremt viktig for å få selvtilliten tilbake på topp.
– De har også satt et press på seg selv ved å snakke om gull i over ett år, men det er noe ekstra spesielt med OL. Hvis du er i god flyt og klarer å spille på deg litt selvtillit, så er alt utrolig herlig. Hvis noe går galt og det butter, så er det veldig lite som er så ille som det. Du føler at alt går mot deg, men gutta viste mot Nederland at de takler presset.
Etter den overbevisende seieren mot Nederland, er Jan Kvalheim rolig før nattens skjebnekamp.
– Jeg er mye, mye roligere nå enn jeg var før Nederland-kampen. Jeg var litt spent på hvordan gutta ville håndtere presset, men jeg tror de har brukt tiden mellom gruppespillet og utslagsrundene bra. Det var gøy å se på gutta.
Norge møter Russland i natt klokken 02:00. Kampen ser du eksklusivt på discovery+.
picture

Slaktet seg selv etter OL-debut: – Bare å komme seg til helsike vekk fra Tokyo

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame