28-åringen ble vraket til OL – nå legger hun opp

Joakim Opphus

Oppdatert 14/05/2024 klokken 19:06 GMT+2

Den norske roeren Jenny Rørvik hadde en drøm om å delta i sommerens OL. Men samme dag som hun ble vraket til lekene, har hun valgt å legge opp.

Jenny Rørvik

Foto: NTB

Følg OL i Paris på Eurosport.no, TVNorge og den nye strømmetjenesten Max! 
Rørvik avslører nyheten til NRK.
– Det føles som man har gjort drittjobben, og så får man ikke være med på det gøye. Den er litt vondt å svelge, det skal jeg innrømme, sier Rørvik til NRK.
Det var Rørvik og hennes tidligere romakker Thea Helseth som sørget for Norges kvoteplass i OL i Paris. Men tidligere tirsdag formiddag, da de første plassene i Norges OL-tropp ble delt ut, var det uten Rørvik på listen.
Rørvik har siden 2022 rodd dobbeltsculler med Helseth, og tidligere i år tok de blant annet en 2. plass i verdenscupen sammen.
Men én time før årets EM bestemte landslagsledelsen å splitte duoen. Inger Seim Kavlie fikk Rørviks plass i den norske dobbeltsculleren. Den nye duoen endte opp med å ta en sensasjonelt gull i EM.
Med et EM-gull i lommen falt dermed valget på Helseth og Kavlie når det kom til hvem som skulle representere Norges dobbeltsculler i Paris.
– Det å ikke få fullføre det man har bygget opp over så lang tid, det er jo selvfølgelig vondt å stå i akkurat nå, sier hun, men presiserer at det ikke er noe bitterhet forbundet med å bli utelatt.
Landslagstrener Fredrik Bekken forteller til Discovery at det ikke var aktuelt å la Rørvik prøve seg i singlesculler.
– Det har vært diskutert, men hun føler ikke at hun er så god i single.





Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame