Tiril Sjåstad Christiansen (22) forfølges av skader. I sesongåpningen i Saas-Fee i Sveits i skadet ulykkesfuglen seg igjen – og nok en gang var det det venstre kneet som fikk unngjelde.
– Jeg var superuheldig den siste dagen og overroterte litt på et nytt triks jeg øvde på, og så kjente jeg at noe var galt med det samme kneet som jeg har slått 100 ganger nå, sier hun til Eurosport.no
Nå venter fire til seks uker borte fra konkurranse – en solid fartshump i forberedelsene til OL i Pyeonchang.
Olympiske Leker
Gerhardsen: – Norsk idrett er klar for et nytt OL
I GÅR PÅ 12:46
– Heldigvis tar det ikke så lang tid. Nå venter en måneds tid hjemme, og trene godt med oppfølging av fysio.
22-åringen forsøker å holde motet oppe, til tross for nok et tilbakeslag.
– Det er selvfølgelig kjedelig å måtte ta pause så tett opp mot OL, for jeg skulle gjerne vært med på alle samlinger og alt, men hvis jeg vil at kneet skal være 100 prosent til OL så må jeg bare ta den pausen nå. Hvis ikke vil jeg slite med dette gjennom hele sesongen, sier hun.
– Jeg mister Big Air i København (3. februar, journ. anm.), som likevel ikke er med på OL-programmet i Pyeonchang, så det er liksom ikke så viktig, men jeg skulle gjerne vært med på samlingen i Stubai. Jeg får satse på å være tilbake til konkurransen der (25. og 26. november, journ. anm), sier hun.
Geilo-jenta satser på å være enda sterkere tilbake og at en pause nå kan bidra til å bli helt kvitt smertene i kneet.
– Jeg håper denne pausen gjør at jeg bare kan ha en enda bedre periode fra november og utover. Jeg har slitt litt med kneet litt, så det viser kanskje bare at jeg trengte den tiden jeg nå har fått hjemme. Jeg håper det går fint og at kneet blir bedre av det, sier hun.
Sesongens store mål blir i hvert fall ikke påvirket av noen uker på sidelinjen.
– Jeg jeg vil jo ta gull. Jeg tror det er realistisk for veldig mange på dette laget, men det er ekstremt vanskelig, sier hun.
Olympiske Leker
Folket ønsker vinter-OL i Norge: – Det er hyggelig og positivt
20/05/2022 PÅ 06:48
Beijing 2022
OL-heltene tilbake på norsk jord: – Godt det er over også
21/02/2022 PÅ 16:54