Mener diagnosen gir han en fordel: – Det er en superkraft

Publisert 19/04/2024 klokken 23:41 GMT+2

De avgjørende kvalikrundene til OL i Paris nærmer seg med stormskritt for 30 år gamle Daniel Grindeland.

Kjemper om historisk OL-billett: – Det er vanskelig å forklare

OSLO (Discovery):
– Jeg er litt utenfor, men skal ikke trenge å heve meg altfor mye for å komme meg innenfor topp 10.
Det sier Daniel Grindeland til Discovery i forkant av de avgjørende kvalifiseringsrundene til OL i Paris. Grindeland kan i juni sikre seg en plass til Paris-OL, i en gren som aldri før har vært på programmet: breakdance.
Når det nå bare er noen måneder til det braker løs i den franske hovedstaden, er bergenseren mer enn motivert for veien mot den historiske OL-plassen.
Se hele intervjuet med Grindeland i videovinduet øverst i saken!
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Her tennes OL-ilden

– En superkraft

Den fysiske bergenseren har holdt på med breakdance siden han var liten guttunge. Og èn ting har vært med han gjennom hele karrieren, nemlig ADHD-diagnosen.
Til Discovery er han klar på en ting: Diagnosen har spilt på lag med han når det kommer til prestasjon og satsningen innenfor idretten han bedriver.
– Jeg vil jo si at ADHD kanskje gir meg litt ekstra energi. I breaking må man være veldig tilstede, fordi det er veldig teknisk krevende. Så akkurat når jeg breaker er jeg er mest konsentrert og til stede, kontra i alle andre tilfeller, sier han til Discovery og fortsetter:
– Og jeg er ganske sta, så hvis jeg ikke får til noe så øver jeg på det til jeg klarer det eller skader meg, sier han og ler.
– Har jeg tolket deg rett ved å si at det har vært en fordel?
– Jada, absolutt. Jeg mener jo at ADHD er en «superkraft» hvis man klarer å bruke den, sier han bestemt.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Skal delta i sitt første OL: – Hadde vore gøy å fått det til

– Jeg må klare det

I mai og juni skal det hele avgjøres i kvalifiseringsrundene. Grindeland er én av 40 utøvere som kjemper om ti gjeve plasser for det kommende mesterskapet i Paris.
Skulle han lykkes vil han skrive norsk idrettshistorie. Da Discovery snakket med nordmannen i februar var han svært motivert.
Måneder før det braker løs er han enda mer klar i talen:
– Jeg prøver å gjøre den beste jobben jeg kan gjøre. Og gjøre det jeg kan for å komme dit. Det er veldig hard konkurranse, men jeg skal gjøre mitt beste. Jeg må jo klare å komme meg til Paris, jeg må jo bare det, sier en entusiastisk Grindeland.
Han blir oppspilt av tanken på å potensielt kunne gå ut og representere Norge i Paris.
– Det hadde vært helt magisk. Det er vanskelig å forklare, men det er jo første gang breaking er med. Å få være en av de første som er der, med flagget på brystet og representere Norge i OL, det hadde vært helt sykt, sier han.
Nordmannen har tidligere uttalt at «få vet at man har utøvere som holder på med det proft i Norge». Desto viktigere er det at breakdance nå er på OL-programmet, ifølge Grindeland.
– Det hjelper jo med å rekruttere folk og mange får øyne opp for sporten. Så håper jeg at nå som det er med i OL, så kan man kanskje rekruttere enda flere dansere, avslutter bergenseren.
Sett denne?
picture

Ungarn sin OL-plass betydde mykje for nordmannen: – Vi har jobba for dette

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame