Dette er Norges medaljemål i OL: – Må ha respekt for det siste trinnet

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 17/04/2024 klokken 13:55 GMT+2

I forbindelse med at det er 100 dager igjen til OL i Paris, la toppidrettssjef Tore Øvrebø fram Norges medaljemål for mesterskapet.

Tore Øvrebø.

Foto: NTB

  • OL i Paris ser du på TVNorge og den nye strømmetjenesten Max (lanseres 21. mai).
OLYMPIATOPPEN/NYDALEN (Discovery):
Olympiatoppen har som mål at de norske utøverne skal reise hjem fra Frankrike med åtte medaljer.
Det er det samme målet som Olympiatoppen hadde før Tokyo-OL for tre år siden.
– Troppen er bred. Det er mange idretter og vi er gode. Men så handler det om å treffe i lekene. Det er alltid mer krevende enn å tenke at en skal gjøre det, så da må vi ha litt dynamikk, sier Øvrebø til Discovery.
– Det er nok en del som gjør det bra og kvalifiserer seg, men som ikke nødvendigvis er på medaljenivå. Selv om troppen er bredere og det er flere idretter, må vi ha veldig respekt for det siste trinnet som fører til medalje, forrtsetter toppidrettssjefen.
Tallet ble kunngjort da Øvrebø møtte pressen på Olympiatoppen onsdag. Med var også Hanne Staff (leder for prestasjon og utvikling) og Cato Zahl Pedersen, hovedleder for Paralympics.
Norge har allerede sikret seg en rekke kvoteplasser i ulike idretter, og det er mange aktører som drar til Paris med ambisjoner om å ta medalje.
Øvrebø forteller at de bevisst har unngått å sette målet for høyt.
– Utøverne som konkurrerer de siste dagene må ha det like komfortabelt som de som konkurrerer de første dagene. Vi skal holde kvaliteten oppe i 16 dager. Da gjelder det å ikke innføre flere stressfaktorer enn det som trengs.
– Har dere oversikt over alle utøvernes mål?
– Nei, det velger vi å ikke gjøre. Da blir det veldig mange korrigerende samtaler, og da kan vi dempe drømmer. Vi må operere på flere nivåer her slik at vi bevarer energien i troppen, samtidig som vi tar ansvar for å lede dette gjennom, svarer Øvrebø.
Enn så lenge er det ikke tatt ut noen norske utøvere. Det første uttaket vil finne sted 14. mai. Andre uttak skjer 4. juni, mens 3. juli er siste frist. 7. juli vil håndballandslagene ta ut sine tropper.
I forrige sommer-OL (Tokyo) for tre år siden ble fasiten fire gull, to sølv og to bronse.
Sommer-OL i Aten i 2004 ga fem gull. Det er det største antallet gull siden Paris (også fem) for hundre år siden.
I Paralympics er målet å sanke seks medaljer.
(Eurosport/©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame