Carl Fredrik Hagen har krysset alle fingre han har for at skaden han pådro seg på en treningstur i mars ikke gjorde at han måtte operere, og at han snart kunne returnere i konkurranse. Slik blir det ikke.
Nå bekrefter rytteren overfor Discovery at han må under kniven.
Olympiske Leker
Flaggfotball og åtte andre idretter kan komme på OL-programmet
04/08/2022 KLOKKEN 08:17
– De siste MR-bildene viser at skaden ikke leger seg selv og at en operasjon må til. Prognosen for å bli helt bra igjen er veldig fin, men det krever 6-8 uker rehabilitering og da er det for knapp tid til å komme seg i form til OL, forteller Hagen, som samtidig legger til at han håper på å rekke siste del av sesongen – etter de olympiske lekene.

MR-bildene ble avgjørende

29-åringen legger ikke skjul på at det var skuffende å få beskjeden.
– Jeg har vært mentalt innstilt på at det kan gå denne veien her, men jeg er naturligvis skuffet over å ikke få kunne være med i OL-diskusjonen, sier han videre.
– Vi hadde en reel tro på at det kunne gå, og sjansene så betraktelig bedre ut enn 50/50. Jeg har tatt jevnlige sjekker med både CT og MR, der CT-bildene har vist at ting ser greit ut, mens MR-bildene ikke var like positive.
Sykkellagene til OL er foreløpig ikke tatt ut, men det var ventet at Israel Start-Up Nation-rytteren skulle reise til Tokyo. OL-løypene passer bra for Carl Fredrik Hagen, og det er grunn til å tro at han kunne vært vårt største sykkelhåp i Japan.

– Norges beste

I Discoverys store oversikt over de norske OL-håpene i Tokyo, ble Carl Fredrik Hagen – sammen med Andreas Leknessund og Tobias Foss trukket fram som et topp 10-håp.
– En Carl Fredrik Hagen i form ville være ganske sikker på et OL-lag. På papiret er han Norges beste i en sånn type løype, så dette er først og fremst veldig kjipt for han. Jeg vet at Carl Fredrik har hatt OL som et veldig stort mål, både i år og i fjor, og har mer eller mindre lagt opp sesongen for å sikte seg inn på OL, sier Discoverys sykkelkommentator Jørn Sundby.
– Nå er det dessverre lenge til neste mulighet i OL. I Paris 2024 er det en løype som ikke passer like godt til Carl Fredrik, men sånn er dessverre sykkelsporten. Velt og skader er en del av gamet, legger han til.
Jørn Sundby utelukker ikke at ryttere som Sven Erik Bystrøm, Odd Christian Eiking eller noen fra Uno-X kan få muligheten i Tokyo – i tillegg til Leknessund og Foss. Uttaket er ventet å skje inn mot juli.
  • Like før årsskiftet tok Discovery en lengre prat med Carl Fredrik Hagen i hagen hjemme i Oppegård. Les saken her.

Tar det med fatning

De siste ukene har rytteren trent alternativt, med et lite håp om at operasjon var utenfor rekkevidde.
– Jeg tok en sjanse på å bli bra uten operasjonen, men så dukket det opp kjipe nyheter på den siste MR-undersøkelsen. Utviklingen har ikke vært helt som jeg hadde håpet, forteller han til Discovery.
Til tross for at lekene i Tokyo nå ryker, tar Hagen det hele med fatning.
– Det kunne alltids vært verre. Det er ingenting vi har gjort feil i rehablilteringsprosessen de siste ukene og måneden. Nå er det bare å se framover.
– Jeg har fått masse god støtte fra laget, legger Hagen til, og sikter til sine nye lagkamerater i Israel Start-Up Nation.
Olympic Games 2024
Enormt sikkerhetstiltak under OL kan sørge for Tour de France-flytting
26/07/2022 KLOKKEN 16:22
Olympic Games 2024
Kan bli helnorsk tennisduo i Paris: – Blir vanskelig å slå
26/07/2022 KLOKKEN 06:08