• Få med deg siste dag med Rally Estland i søndag 18. juli på discovery+.
Dag tre av Rally Estland, og ingen Oliver Solberg å se.
19-åringen fikk problemer med bilen fredag etter et hopp under en av de første farstprøvene. Solberg skrev på Twitter at han og sitt team prøvde alt for å få bilen klar til dagens ni fartsprøver - men at de ikke lyktes.
Motorsport
Ble nummer en i Kenya
27/06/2021 PÅ 12:40
– Dessverre betyr dette at Rally Estland er definitivt over for oss, skriver han så videre på Twitter.
Heldigvis er nordmennene Andreas Mikkelsen og Mads Østberg med videre i WRC2.
Mikkelsen holder fortsatt ledelsen inn mot søndagens siste seks fartsprøver.
– Det har vært en veldig tøff dag. Vi klarte å holde oss unna de største problemene, og ha en "clean" vei. Vi har mer å gjøre i morgen, sa Mikkelsen etter dagen.

Halet inn

Etter gårsdagens åtte fartsprøver, var det Mikkelsen som gikk inn med en ekstra boost i mot dagens og ledet 36.5 sekunder ned til russiske Nikolay Gryazin. Østberg lå to sekunder bak russeren igjen.
Men etter allerede første fartsprøve tok Østberg inn sekunder.
– Vi tok det litt med ro på første, også kjørte vi litt fortere nå på andre. Mads kjørte veldig bra på første og tok igjen litt mye, så vi prøvde å øke litt på denne, sa Mikkelsen etter dagens andre fartsprøve.
– Vi sliter med set-uppet rett og slett, og det er noe vi ikke får gjort noe med. Når det blir store grip-endringer og veldig mye forskjell på ett hjul til et annet så får jeg ikke stoppet bilen eller bremset. Vi sliter veldig med det. Når det blir sånn så har jeg ikke sjans, men jeg prøver så godt jeg kan, sa Østberg etter andre fartsprøve - som gikk dårligere enn første.
Etter sjette fartsprøve ledet Mikkelsen fortsatt, selv om Østberg kom nærmere og nærmere.
– Jeg hadde en spinn (forrige prøve). Men jeg hadde en god tid gjennom denne på første passering, men forholdene er så forskjellige, og det er veldig vanskelig. Vi prøver vårt beste, sa Mikkelsen.
Men etter siste fartsprøve stod Mikkelsen i toppen fortsatt, og Østberg stod 25.9 sekunder fra Mikkelsen.
– Det har vært en tøff rally for oss hittil. Vi har gitt bort så mye tid, utenfor vår kontroll, så det er veldig frustrerende. Men jeg gir ikke opp. Alt er mulig, sa Østberg.

På vei til å lage historie

Ellers er finske Kalle Rovanperä på god vei til å skrive seg inn i historiebøkene som den yngste føreren til å vinne en FIA WRC-runde.
Rovanperä er hele 50,7 sekunder foran irske Craig Been. På tredje ligger belgiske Thierry Neuville (+01,209min), og etter han igjen, den tidligere verdensmesteren Sébastian Ogier (+01,3808 min) fra Frankrike.
Motorsport
Gir bort én million
21/06/2021 PÅ 15:46
Motorsport
Dennis Olsen nummer åtte i Le Mans-debuten
16/06/2019 PÅ 15:14