Populære sporter
All sport
Vis alt

Medaljen glapp for Stavås Skistad – firedobbelt svensk

Oppdatert 23/02/2023 klokken 17:19 GMT+1

Kristine Staåvs Skistad var ute etter å revansjere semifinalefallet fra VM-debuten i 2019, men måtte se fire svenske navn foran seg i mål i finalen.

Emma Ribom, Jonna Sundling og Maja Dahlqvist

Foto: Getty Images

PLANICA/OSLO (Discovery):
Konnerud-jenta, som er med i sitt andre verdensmesterskap, imponerte gjennom både prolog, kvartfinale og semifinale. I finalen skulle hun bryne seg på fire svensker og lagvenninnen Tiril Udnes Weng.
Men i finalen skulle hverken Stavås Skistad eller Udnes Weng være i nærheten av å slå den svenske kvartetten Emma Ribom, Linn Svahn, Jonna Sundling og Maja Dahlqvist.
– Det er kjedelig. De (svenskene) var så sterke i dag. For min del kjente jeg i semien at det var litt seigt, så jeg måtte håpe på at jeg kviknet til litt, sa Skistad i pressesonen.
Sundling tok gullet foran Ribom, Dahlqvist og Svahn. Skistad var ti sekundar bak Sundling i mål. Udnes Weng endte sist i finalen, 27 sekunder bak vinneren.
– Jeg er så glad at jeg klarte å holde hele veien til mål. Det føles også godt å ha flere svensker sammen med meg på pallen. Det var en fantastisk laginnsats, sa dagens gullvinner til Discovery.
Den svenske vinneren forsvarte med det sprintgullet fra 2021.
For de norske jentene var kampen om medaljene over et godt stykke før de kom inn på oppløpet.
– Etter semifinalen følte jeg at kreftene mine var borte. Jeg ga det en sjanse, men jeg kjente at jeg var skikkelig sliten, fortalte Udnes Weng til Discovery.
Anna Svendsen og Lotta Udnes Weng tok seg også videre fra prologen, men begge røk ut i kvartfinalen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame