Populære sporter
All sport
Vis alt

Diggins sikret historisk VM-gull: – Klarte ikke stoppe å gråte

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 28/02/2023 klokken 14:15 GMT+1

Jessica Diggins (31) smadret resten av feltet på tirsdagens 10-kilometer og sikret et historisk amerikansk VM-gull.

Jessica Diggins

Foto: Getty Images

Kampen om gullet skulle stå mellom trioen Jessica Diggins, Frida Karlsson og Ebba Andersson, men mellom nest siste og siste passeringspunkt hadde amerikanske Diggins fått en luke på fem sekunder.
Den amerikanske langrennsløperen var aldri i nærheten av å gi fra seg sekundene på de siste 2,3 kilometerne. Istedenfor knuste hun den svenske duoen på slutten. Til slutt var hun hele 14 sekunder foran Karlsson som tok sølvet. Andersson tok bronsen, 19,5 sekunder bak Diggins.
– Jeg klarte ikke stoppe å gråte etter seieren. Jeg klarte ikke å nyte det siden jeg gråt hele tiden. Det er en så god følelse, sa en tydelig rørt Diggins til NRK etter løpet.
31-åringens gull er USAs første individuelle VM-gull i langrenn. Amerikanerens superløp satte med det også en stopper på svenskenes gullrekke.
Sverige stod med tre av tre gull på damesiden før 10-kilometeren. Jonna Sundling tok gullet på sprinten, Ebba Andersson stod øverst på pallen etter skiathlon og «Söta Bror» var også sterkest på lagsprinten.

Langt bak

De norske jentene var et stykke bak på tirsdagens 10-kilometer, men til tross for det var de nærmest ved å tukte svenskene for to nye pallplasser. Anne Kjersti Kalvå ble Norges beste på en 4. plass, 35 sekunder bak vinneren. Ingvild Flugstad Østberg tok 5. plassen.
– Det har vært noen tøffe år for meg, så bare det å være her er en stor seier. Samtidig har jeg sagt at dersom jeg kommer hit, skal jeg kjempe om medaljer. Jeg prøvde virkelig på det i dag, men fire jenter ble for sterke, sa Flugstad Østberg til Discovery.
Tiril Udnes Weng ble til slutt nummer 12, mens Silje Theodorsen havnet nede på en 24. plass.
– Jeg er veldig skuffet. Jeg følte det var en dag der veldig lite stemte, og jeg vet ikke helt hva jeg skal si, fortalte Theodorsen til NRK.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame