Populære sporter
All sport
Vis alt

Klæbo fortsatte ellevill rekke med nytt VM-gull: – Betyr veldig mye

Joakim Opphus

Oppdatert 24/02/2023 klokken 09:33 GMT+1

Johannes Høsflot Klæbo gikk inn til sitt tredje strake VM-gull på sprinten i Planica og fortsatte sin sprintdominans i mesterskapssammenheng.

Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Terje Pedersen / NTB

Foto: NTB

PLANICA/OSLO (Discovery):
Johannes Høsflot Klæbo kontrollerte finalen fra start til slutt og gikk inn til sitt tredje strake VM-gull og sitt femte strake mesterskapsgull i sprint.
Til slutt vant Klæbo finalen med en enorm luke etter å ha gått midtveis ut i finalen. Han hadde til og med til å bukke og takke publikum på oppløpet.
– Dette betyr selvfølgelig veldig mye. Vi har jobbet veldig, veldig hardt for denne. Det var en vanskelig løype, spesielt med dagens forhold som gjorde den ekstra tøff. En nesten tre minutter lang sprint er veldig tungt, sa Klæbo til Discovery etter gull-løpet.
Klæbo har vunnet sprintgull i alle mesterskap siden OL i Pyeongchang 2018. Han vant også i VM i 2019 (Seefeld), VM i 2021 (Oberstdorf) og OL i 2022 (Beijing).
Gullet er Klæbos sjuende totalt i VM-sammenheng. Det var Norges 160. gullmedalje i ski-VM i nordiske grener gjennom tidene.

Preget Golberg tok sølv

Pål Golberg tok sølvet etter å ha slått franske Jules Chappaz på målstreken.
Det var hans første individuelle mesterskapsmedalje i karrieren og det var en meget preget Golberg som møtte NRK etter løpet.
– Det var dumt jeg skulle komme hit når dette gikk opp for meg, sa Golberg til statskanalen da tårene begynte å trille.
Når han møtte Discovery litt senere var tårene tørket, men nordmannen var fortsatt like glad.
– Dette er noe jeg har ønsket i lang tid og endelig så var det min dag, sier han til Discovery.
– Det virket som et meget emosjonelt øyeblikk for deg?
– Ja, de første 5-10 minuttene etter målgang så tenkte jeg mer på Erik (Valnes) sitt fall i semien og som fikk VM spolert. Denne sporten er brutal. Også gikk det etterhvert opp for meg at jeg hadde tatt et sølv og da kom tårene.

Valnes-fall

Etter dagens prolog virket Erik Valnes kanskje som Johannes Høsflot Klæbos største utforder i dagens VM-sprint. Men dessverre for løperen fra Sørreisa så endte VM med brukket ski, fortvilelse og sinne i semifinalen. Den brukne skia ble regelrett kastet i rent raseri etter VM-drømmen brast.
– Nei, det er jo helt ræva. Det går ikke an å beskrive det, sa Valnes til Viaplay.
Han var tydelig preget og skjønte ikke hva som skjedde da han brakk skien.
– Jeg følte jeg fikk et kraftig kakk på bakskien, men jeg har ikke sett på TV-bildene.
Både Høsflot Klæbo og Even Northug gikk i det samme semifinaleheatet, men bare Klæbo klarte å ta seg videre. Northugs tid var ikke god nok. I det andre heatet spurtet Pål Golberg inn til en andreplass og slo følge med Klæbo i finalen. Finalen endte til slutt med norsk dobbeltseier.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame