Johannes Høsflot Klæbo (21) tok sin sjette verdenscupseier på rad i sveitsiske Davos lørdag og ble historisk. Det har aldri skjedd før at samme person har vunnet samtlige verdenscuprenn etter seks konkurranser.
– Det er utrolig. Jeg var litt sliten i prologen i dag, men etter det så løsnet det mer, sa Klæbo, som står over søndagens 15 kilometer fri.
Trønderen var best i prologen og fulgte opp med overlegne heatseirer i kvartfinalen og semifinalen, før han banket alle i finalen. Fristilekspert Frederico Pellegrino tok andreplassen foran russernes svar på Klæbo, Aleksandr Bolsjunov.
Langrenn
Ulvang vil ha like distanser for kvinner og menn
30/04/2022 PÅ 10:33
Klæbo, som har klassisk som sin alle største forse, tar stadig nye steg og virker helt utilnærmelig 62 dager før OL. Forrige helg brøt 21-åringen fra Byåsen en ny barriere med seier på 30 kilometer med skibytte.
Med seks av seks mulige seirer i verdenscupen denne sesongen er Norges største OL-håp virkelig i rute. Til tider virker det nesten som han leker med konkurrentene sine.
Finn Hågen Kroghs tunge sesonginnledning ser ikke ut til å snu. Finnmarkingen var den eneste norske som ikke tok seg til finalene etter å ha falt på prologen. Heller ikke Pål Golberg hadde noen god dag i de sveitiske fjellene.
– Det var ikke helt den store dagen. Jeg var usikker i dag tidlig om jeg skulle gå. Jeg hadde ingenting å gjøre her i dag, så det er kjedelig. Jeg sov dårlig i natt og hadde vondt i hodet. Det var rett og slett ingen krefter i dag, sa en skuffet Pål Golberg til TV 2 etter kvartfinale-exiten.
Langrenn
Caspersen Falla legger opp: – Litt vemodig
21/04/2022 PÅ 11:41
Langrenn
Hattestad gir seg – dobbel trenerjakt for langrennskvinnene
28/03/2022 PÅ 09:44